Българинът Камен Марков и екипът му, които бяха номинирани в

...
Българинът Камен Марков и екипът му, които бяха номинирани в
Коментари Харесай

Българин взе Оскар за реклама

Българинът Камен Марков и екипът му, които бяха номинирани в две категории на най-престижните награди за образни резултати VES Awards, взеха оценката в една от категориите.
Камен, който работи за огромното студио MPC и екипът му, бяха удостоени с огромното отличие в категорията Outstanding Visual Effects in a Commercial за работата по рекламата на John Lewis " Момчето и пианото " с присъединяване на сър Елтън Джон.
В другата категория, в която бяха номинирани - Outstanding Compositing in a Photoreal Commercial, премията отиде при хората, работили върху рекламата на Apple " Welcome Home ". А измежду номинираните тази година са филми като " Отмъстителите: Война до безкрайност ", " Феноменалните 2 ", " Изгубени в космоса ", " Бохемска рапсодия " и " Първият човек ".
Камен Марков живее и работи в Лондон. В плана той е бил основен дизайнер и механически началник на екип от към 40 експерти, част от водещата интернационална VFX компания MPC.
От техническа позиция " Момчето и пианото " е огромно предизвикателство, основано с необикновени креативен хрумвания. Използваният от Камен VFX метод е неповторим, защото рядко се среща в основаването на реклами и нормално се употребява в игрални филми. Чрез специфичен програмен продукт и огромен набор от фотографски и кино референции, Камен и екипът му съумяват да пресъздадат стадии от живота на Елтън Джон в прецизни елементи.
Марков стартира кариерата си в региона на специфичните резултати на родна земя, когато рекламният, музикален и кино пазар у нас са към момента извънредно неразвити. През 2004 година стремежът му към по-големи провокации и повече вероятности го водят в Мексико, където работи за огромното VFX студио - The Filter FX.

Източник: dir.bg
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР