Българинът Ивайло Петев в момента е най-добре платеният треньор в

...
Българинът Ивайло Петев в момента е най-добре платеният треньор в
Коментари Харесай

Петев е най-добре платеният треньор в Румъния

Българинът Ивайло Петев сега е най-добре платеният треньор в Суперлигата на Румъния. Заедно с още трима души от екипа му в Университатя Крайова печели 30 000 евро, написа уеб сайтът playsport.ro.

Информацията е въз основата на разновидността Адриан Муту да се върне в румънското състезание, в случай че одобри офертата да стане треньор на ЧФР Клуж. Изданието обаче не прецизира от тези 30 хиляди евро каква сума отива в сметката на Петев и какво получават асистентите от екипа му.
 Ивайло Петев е подготвен да харчи пари, с цел да вдигне класата на Университатя
Ивайло Петев е подготвен да харчи пари, с цел да вдигне класата на Университатя

Набеляза нападател

Муту до предходната година беше управител от британски вид на Рапид (Букурещ), резултатите в края на сезона не бяха по никакъв начин положителни, само че той се радваше на забележителен комфорт. След това се реалокира в най-популярния тим в Азербайджан - Нефтчи (Баку), само че изкара до декември.

След като реши да уволни италианеца Андреа Мандорлини - Нелу Варга, притежателят на ЧФР Клуж, сега договаря с Адриан Муту, съгласно изданието. Дискусиите са по въпроса за контракт за година и половина или до края на сезон 2024/25. Предложената заплата на Муту е 15 000 евро. Подобна заплата има и треньорът на Рапид - италианският правоприемник на Муту, Кристиано Бергоди. А Мандролини научи ориста си след непредвидената загуба от застрашения от изпадане Ботошани с 0:1.

Пролетният полусезон не стартира добре освен за ЧФР Клуж, само че и за Университатя (Крайова). Отборът от Бание отстъпи вкъщи с 1:2 на първенеца Фарул (Констанца), въпреки че цяло второ полувреме доминираше. Петев след мача се оплака, че футболистите му са позволили остарели недостатъци, които би трябвало към този момент да се почистват.

След 22 кръга в румънското състезание отпред в класирането е ФКСБ с 47 точки, а преднината им от идващите пет тима е сред 11 и 14 точки. 2-и и 3-и с по 36 точки са ЧФР Клуж и Рапид (Букурещ), Университатя (Крайова) е на 4-о място с 34. Сепси и Фарул са с по 33 незабавно по-късно.
 Петев стартира с прехвърлянията в Университатя, желае трима нови
Петев стартира с прехвърлянията в Университатя, желае трима нови

Президентът на клуба поддържа проектите му за селекция
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР