Българинът гледа на властта с по-голямо недоверие, той по-песимистично настроен

...
Българинът гледа на властта с по-голямо недоверие, той по-песимистично настроен
Коментари Харесай

Българинът по-резервиран към властта, най-недоволни са хората в селата

Българинът гледа на властта с по-голямо съмнение, той по-песимистично надъхан и по повод стопанската система на страната, и в прогнозите си за персоналния бюджет, демонстрира потребителската анкета на националната статистика през юли съпоставена с направената в края на предходното тримесечие, написа offnews.bg.

През юли общият индикатор на доверие на потребителите понижава с 0.6% по отношение на предходното тримесечие, което се дължи напълно на намаленото доверие измежду популацията в селата, демонстрират данните. Докато при градското население доверието се покачва, при селското то понижава.

Хората са по-критични за икономическото ни развиване през последните 12 месеца и по-песимистични във връзка с идните 12 спрямо предходното изследване на Национален статистически институт. По-резервирани по отношение на април са и оценките и упованията им по отношение на възможни промени в персоналното им финансово положение.

Населението ни е недоволно от покачването на цените и чака инфлацията да се усили през идващите 12 месеца, демонстрират данните.

Градското население чака безработицата да се резервира в сегашните равнища или да претърпи нищожно изменение, до момента в който селското чака нарастването ѝ с умерено движение.

Все отново на база сегашната обстановка хората в градовете са склонни да възнамеряват да вземем за пример покупка на кола през идните 12 месеца. Не е по този начин при живеещите в селата - там вероятността за подобен разход понижава от ден на ден и повече.

Изследването е представително за популацията на 16 и повече години.

Методът на асортимент - инцидентен, гнездови и симетричен на популацията по региони, в това число селско/градско население (154 гнезда с по 8 лица в гнездо).

Методът на проучване е изявление - лице в лице. Анкетата съдържа стандартизирани въпроси, свързани с финансовото положение на семействата, общата икономическа обстановка в страната, инфлацията, безработицата, спестяванията, желанията за осъществяване на съществени разноски за предмети с дълготрайна приложимост и покупка на жилище или кола. Предлаганите разновидности на отговор основават опция за степенуването им от оптимистични през неутрални към песимистични. Балансът на мненията се получава като разлика сред относителните дялове на позитивните и относителните дялове на отрицателните отзиви със следната специфичност: на мощно позитивното и мощно отрицателното мнение се дава коефициент 1, а на по-умерено позитивните и по-умерено отрицателните отзиви - коефициент 0.5.

Показателят на доверие на потребителите е междинна аритметична на балансите на упованията за развиването през идващите дванадесет месеца на: финансовото положение на семействата, общата икономическа обстановка в страната, спестяванията на семействата и безработицата, като последният баланс се взема с противоположен знак.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР