Българинът Александър Златков завърши на 28-о място в кратката програма

...
Българинът Александър Златков завърши на 28-о място в кратката програма
Коментари Харесай

Александър Златков дебютира с 28-о място в кратката програма на европейското първенство по фигурно пързаляне

Българинът Александър Златков приключи на 28-о място в късата стратегия при мъжете на европейското състезание по фигурно пързаляне, което стартира през днешния ден в Каунас (Литва).

Възпитаникът на Даниела Величкова показа устойчиво композицията си и получи за осъществяването оценка от 61.94 точки (31.28 за механически детайли и 30.66 за съставни елементи на програмата). Така Златков остана на четири места и 3,12 точки от класиране за волната стратегия, където продължава единствено първите 24 след първото осъществяване.

Защитаващият купата си от предходната година Адам Сяо Хим Фа (Франция), 22-годишен, поведе след късата стратегия с оценка 94.13 точки. Той има близо 3 точки преднина пред бронзовия медалист от Евро 2023 Лукас Бричги (Швейцария), който получи 91.17. Третата позиция заема Александър Селевко (Естония) с 90.05 точки, а европейският вицешампион от предходната година Матео Рицо (Италия) е шести с 80.43 точки.

Французинът Кевин Аймоз, четвърти на шампионатите на света и в Европа, сервира най-голямата изненада. Той беше считан за любимец за медалите, само че беше доста неустойчив и остана 31-и в късата стратегия поради неизпълнени детайли и груби неточности.

Волната стратегия при мъжете е на 12 януари.

Шампионите от финала на Гран При сериите за юноши и девойки Анастасия Метелкина и Лука Берулава (Грузия) излязоха отпред при спортните двойки на европейското състезание по фигурно пързаляне в Каунас. Младите грузинци, за които това е дебют при огромните, получиха оценка от 71.30 точки. Те изпревариха любимците и първенци от сериите Гран При за мъже и дами Минерва Фабиене Хазе и Никита Володин (Германия), които бяха оценени с 69.63 точки. Трети досега са италианците Лукреция Бекари и Матео Гуаризе (Италия) с 67.05 точки.

Общо 167 фигуристи от 32 страни вземат участие в 116-о Европейското състезание. Литва е хазаин на състезание на Стария континент по фигурно пързаляне за първи път в историята.

Шампионатът продължава на следващия ден с волната стратегия при дамите от 13.15 часа, където с. От 19.00 часа е волната стратегия при спортните двойки.

Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР