Българин получи американско гражданство на тържествена церемония в град Бостън,

...
Българин получи американско гражданство на тържествена церемония в град Бостън,
Коментари Харесай

Как се става американски гражданин: българин впечатли с уникалния си външен вид

Българин получи американско поданство на тържествена гала в град Бостън, съобщи БГНЕС.

Новият жител на Съединени американски щати Вальо Димитров се трансформира в сензация, тъй като за този доста специфичен за него ден беше облечен с риза с цветовете на американското знаме.

Самата гала се състоя в Библиотеката и музея „ Джон Ф. Кенеди “ в Бостън, щат Масачузетс. Тя включваше полагане на клетва.

Заедно с Вальо Димитров по време на церемонията поставиха клетва 200 нови жители от 60 страни.

Съединени американски щати са страна основана от емигранти. Първите българи идват в Съединени американски щати в края на XIX век и първото десетилетие на 20 век. Те са най-вече от региона на Егейска Македония, който вследствие на Втората балканска война остава в Гърция. В новата си татковина те основават първите българо-македонски църкви и български неделни учебни заведения. През 1922 година се сплотяват и в Македонската политическа организация, която по-късно е прекръстена на Македонска патриотична организация.

До измененията през 1989 година българите в Съединени американски щати наброяват едвам 90 000 души. Техният брой стартира да нараства бързо изключително при започване на новото хилядолетие. Днес единствено в региона на Чикаго живеят към 150 000 българи, множеството от тях са представители точно на тази нова емиграция. Те са трайно открити там и множеството от тях имат американско поданство.

Желаещите да станат американски жители минават през изпит. Те би трябвало да показват схващане на британския език, в това число дарба да приказват, четат и пишат думи с нормална приложимост и да покажат знания по история и ръководство на Съединени американски щати.

През последните години и изключително по времето на Доналд Тръмп бяха взети ограничения, за стягане на контрола за приемане на американско поданство. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР