Българин, обвинен в сексуални нападения над 14-годишна ученичка и лекарка,

...
Българин, обвинен в сексуални нападения над 14-годишна ученичка и лекарка,
Коментари Харесай

Скандал в Шотландия: Пуснаха на свобода български сексманиак - нямало кой да го пази в ареста

Българин, упрекнат в полови набези над 14-годишна ученичка и лекарка, излезе на независимост поради "пълния безпорядък " в правосъдната система, написа Greenock Telegraph. Той нападнал ученичката в пристанищна социална в Гринок.

Михаил Илиев, на 32 година, трябваше да бъде съден по обособени обвинявания за случая с ученичката, както и за осъществяване на "отвратително деяние " пред жена-лекар във трен, а до момента в който го правил, я гледал заплашително.



Случаят обаче беше хвърлен в „ цялостния безпорядък “, защото частната охранителна компания GEO Amey не разполагала с задоволително чиновници, които да го охраняват под арест, което докара до освобождение на Илиев под гаранция.

Шериф Даниел Кели, който го бе арестувал през май, базирайки се на "значителен риск ", сподели: "За мен е съществено безпокойствие, че този развой не съумя да продължи заради липса на разполагаем личен състав за попечителството. "
Неадекватен брой чиновници на GEO Amey в Гринок бяха ангажирани с други въпроси, свързани с арести, което означаваше, че делото на Илиев е продължи единствено 30 минути.

Той бе арестуван за 36 дни от най-много 40 дни, позволени от закона, а най-ранната дата, на която процесът може да продължи, е 31 юли.

Източник от съда съобщи: „ Целият правосъден развой по делото бе безспорен безпорядък и не става въпрос единствено за този случай.

„ Някои неща трябваше просто да отпаднат, тъй като GEO Amey просто нямат задоволително хора, с цел да се оправят с целия бизнес.

Така че шерифът няма различен избор, с изключение на да пусне на независимост човек, изправен пред съществени обвинявания в полови закононарушения, поради незадоволителния брой личен състав. "
GEO Amey, англо-американска компания, наследи предходния снабдител на сходни услуги G4S през януари, откакто стана единственият претендент за шестгодишен контракт за правосъдна защита за £ 238 милиона.

Шефовете на компанията през вчерашния ден разясниха случая в Гринок като "просто недопустим ".

Говорител на GEO Amey споделя: „ Ние поехме ръководството на този контракт преди пет месеца и прогресивно променяхме модела на доставка, с цел да отразяваме по-добре потребностите на нашите сътрудници в наказателното правораздаване в Шотландия.

Като част от този развой прегледахме работните практики, които сме наследили, и набираме спомагателен личен състав, с цел да можем да управляваме по-ефективно, в сравнение с обезпечава настоящия модел.

Случаят в съда на„ Гринок “е просто недопустим за нас и ние се извиняваме на съда и всички останали наранени от проблемите. "

Превод: БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР