Българин на 48 години е участвал в международна група за

...
Българин на 48 години е участвал в международна група за
Коментари Харесай

Разбита е група за разпространение на педофилски клипове и пране на пари с участието на българин

Българин на 48 години е взел участие в интернационална група за онлайн разпространяване на детски нецензурен клипове и пране на пари.

Педофилският уебсайт е разрушен в границите на взаимна интервенция сред Националната следствена работа и Департаментът по правораздаване и вътрешни работи на Съединени американски щати.

Това стана ясно на брифинг в Националната следствена работа по отношение на извършена интернационална интервенция на Отдела за следствие на високи технологии към Министерството на правораздаването на Съединени американски щати.

По време на акцията в София и в Съединени американски щати са арестувани общо 6 души, измежду които и българският жител П.В.



По информация на " По света и у нас " задържаният българин е Пламен Велинов.

Установено е, че той е управлявал уебсайт, съдържащ над 4,5 милиона фотоси и видеоклипове на деца сред 6 и 10 годишна възраст. Някои от изображенията били с намерено полово наличие. Повечето от децата - жертви са от Украйна и Молдова.

Сайтът е имал клиенти от 101 страни. Част от наличието му е било гратис, а за достъпа до останалите изображения, е бил нужен месечен абонамент от 80 $.

Така през годините уеб сайтът е натрупал облага от 9 милиона $, от които арестуваният българин е получил към 500 000 $.

48-годишният българин е арестуван за 72 часа и следва мяраката му за неотклонение да бъде гледана в Софийски градски съд.

Ако бъде екстрадиран и наказан в Съединени американски щати, го чакат най-малко 50 години затвор.



Предстои органите на реда у нас да открият ползвателите на уеб страницата от България. Директорът на Националната следствена работа Борислав Сарафов предизвести потребителите и админите на сходен вид уеб сайтове, че активността им не е анонимна и се наблюдават от близко от органите на реда.

Снимки: Иво Никодимов
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР