Българин, който се занимава с търговия с биткойни, ще бъде

...
Българин, който се занимава с търговия с биткойни, ще бъде
Коментари Харесай

СКАНДАЛНО! Екстрадират българин в САЩ, търгувал с....

Българин, който се занимава с търговия с биткойни, ще бъде екстрадиран в Съединените щати. Решението е на Софийския апелативен съд. 51-годишният Росен Йосифов, който от 2015 година ръководи у нас компания за търговия с виртуални валути, е арестуван в дома си предишния декември, съобщи Би Ти Ви.

По искане на Съединени американски щати – да бъде екстрадиран и по-късно съден за „ интрига за осъществяване на рекетиращо престъпление” и „ пране на пари”. „ Това, което ние прочетохме по документите, изпратени от Съединени американски щати, е, че един от неговите клиенти в действителност е взел участие в някаква група, занимавала се с измами на територията на Съединени американски щати

. Баща ми в никакъв случай не е бил в Съединени американски щати, в никакъв случай не е бил в Румъния. Когато тези покупко-продажби се случват в България, е цялостен парадокс някой в Щатите да желае да те съди по тяхното законодателство”, уточни Виктория Йосифова – Кънева, щерка на Росен Йосифов.

Пред околните си Йосифов разказал, че не помни румънския клиент, разследван от американските служби. „ Фирмата на татко ми има над 1000 клиенти през последните 4 години и половина. Тя е легална компания, записана в Търговския регистър”, добави Виктория.

Софийският апелативен съд е одобрил дефинитивно изгонването на Йосифов. Кога тъкмо ще се случи – към този момент не е ясно. По всяко от обвиняванията българинът е застрашен от 20 години затвор. От прокуратурата към момента няма коментар по проблема.

Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР