Българин, който бе обвинен в убийството на гангстер от Сидни

...
Българин, който бе обвинен в убийството на гангстер от Сидни
Коментари Харесай

Българин, обвинен в убийство в Гърция: Нямам нищо общо със случая, бях на почивка

Българин, който бе упрекнат в убийството на разбойник от Сидни в Атина през октомври предходната година, съобщи пред арбитър, че е бил на отмора и няма нищо общо с убийството, оповестява австрилийският " Сидни морнинг хералд ".

31-годишният мъж остава в ареста след къс разпит от съдия-следовател. Заподозреният ще отиде в пандиза, до момента в който съдията събира доказателства по делото в подготовка на възможен развой. Адвокатът на обвинения Александрос Ликурезос съобщи, че неговият клиент е дал отговор на няколко въпроса и е отхвърлил обвиняването в ликвидиране. Той твърди, че не е отговорен и е отишъл в Гърция на почивка, това е всичко, съобщи Ликурезос, предава Българска телеграфна агенция.

Ликурезос е един от най-прочутите и скъпи юристи в Гърция, отбелязва изданието. Той пое случая в понеделник, замествайки предходния юрист на обвинявания Апостолос Литрас.

Янис (Джон) Макрис, предприемач от Сидни с връзки с проведената престъпност, бе погубен в колата си пред дома си в атинското предградие Глифада на 31 октомври. Полицията счита, че става дума за поръчково ликвидиране, подредено от незнайна фигура от подземния свят.

Миналия вторник 31-годишен българин бе задържан в Атина и упрекнат в убийството на Макрис. Атински детективи настояват, че той е професионален палач, който се е върнал в Атина от София на 2 април за друга работа. Заподозреният живее в България, само че има и канадско поданство и се счита, че е имал бизнес с татуировки в Канада. Твърди се, че полицията има очевидец, който е разпознал обвинения като индивида, засечен от видеокамерите да прострелва Макрис.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР