„Българи са се обаждали на отворените телефони в Посолството на

...
„Българи са се обаждали на отворените телефони в Посолството на
Коментари Харесай

Посланикът ни в Гърция: Получихме обаждания от българи, които...

„ Българи са се обаждали на отворените телефони в Посолството на България в Гърция, с цел да оповестят, че имат проблеми с придвижването”. Това съобщи Васил Иванов, краткотрайно изпълняващ длъжността дипломат на България в Атина, оповестява Нова телевизия.

„ В регионите, наранени от пожарите край Атина, има доста българи, които работят там. Досега нямаме информация, която да демонстрира, че някой различен български жител е обиден от пожарите”, добави той.

„ Има потърпевша българка. Представител на Българското посолство я посети в болницата”, сподели още Васил Иванов, краткотрайно изпълняващ длъжността дипломат на България в Атина.



Припомняме, че починалите в пожарите, обхванали Гърция доближиха 76, ранени са 164. Броят на починалите се усили с двама души, откакто двама възрастни хора бяха открити изгорели в тяхната къща в Мати, съгласно информация от противопожарната работа. Говорителят й Ставрула Мариле съобщи, че от пожарите са ранени 164 души, в това число 23 деца. Повече от 100 души се водят изчезнали, което усилва страховете, че броят на починалите може да доближи 100 души. Хиляда къщи и стотици леки коли са изгорели при пожара в Мати. По данни на противопожарната работа на Гърция в страната са бушували 47 пожара, като 15 от тях са били към Атина. Някои от тях към момента не са овладяни.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР