Българи от страната и чужбина излязоха днес пред Народното събрание

...
Българи от страната и чужбина излязоха днес пред Народното събрание
Коментари Харесай

Първи ден от протеста `Оставка, съд и смяна на системата` пред НС

Българи от страната и чужбина излязоха през днешния ден пред Народното събрание на митинг под надпис " Оставка, съд и промяна на системата ".

Протестът стартира в 12 ч. на площад " Народно заседание " и се чака да продължи до 22 ч., като полицейското наличие е засилено.

Около 500 индивида блокираха придвижването пред Народното събрание и желаеха оставката на държавното управление на Бойко Борисов и смяна в модела на ръководство на страната. Те упорстват за директна народна власт чрез национални и локални референдуми, както е в Швейцария. 

" Пряко да се избират всички хора, които ще вземат участие в администрацията на тази страна, както и да могат да се отзовават също, тъй като както си ги избрал, по този начин и би трябвало да можеш да ги отзовеш ", съобщи пред БНР Емил Русанов, уредник на митинга и издател на в. " Будилник " в Лондон.

Русанов упорства още да се сформира преходно държавно управление за 9 месеца и да се свика Велико национално заседание, което да направи промени в Конституцията

Организаторите оповестиха, че митингът ще продължи три дни, като е планувано в понеделник да се организира протестно шествие, което да приключи пред Министерския съвет.

Протест ще има и на 26 септември пред централата на Европейската комисията в Брюксел, където протестиращите ще внесат петиция, в която разказват тревожното положение, в което се намира България. След това ще има нови митинги през към месец-два.

Инициатори са живеещият в Лондон Емил Русанов, притежател на уеб страницата " Будилник ", някогашният чиновник на ДАНС Росен Миленов и Светослав Козлуджов.

Протестът се провежда във Facebook и се финансира от платформа с дарения, като досега са събрани малко над 1000 английски лири, посочи Емил Русанов

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР