Балетният спектакъл в две действия от Карен Хачатурян по обичаната

...
Балетният спектакъл в две действия от Карен Хачатурян по обичаната
Коментари Харесай

Младите балетни артисти на Варна представят днес Приключенията на Лукчо

Балетният театър в две дейности от Карен Хачатурян по обичаната книга на Джани Родари ще се играе през днешния ден, от 19 часа, на сцената на държавна такса " Стоян Бъчваров ", припомня Moreto.net.

Хореографията е на балетния възпитател Бистра Бъчварова, костюми - Надежда Николова и корепетитор - Мариела Чанкова. Участват Слава Тобак и " Студио балет " към Варненската детско-юношеска опера с началник Бистра Бъчварова

Юнската премиера на балета бе посрещната възторжено от публиката, а хореографията на Бистра Бъчварова към този момент завоюва два наградата – „ Златна муза “ 2018, в категория детско творчество, на Асоциацията на българските хореографи и Специалната премия на националния фестивал на балетните учебни заведения в Пловдив „ С обич за танца “.

Младите варненски балетни гении на възраст от 6 до 16 години с голям възторг и към този момент забележителни танцова техника пресъздават историята на Лукчо и Репичка. Недоволни от ръководството на Принц Лимон – особено присъединяване на балерината Слава Тобак, те вземат решение да освободят Тиквата от нейния затвор и минават през разнообразни завършения, до момента в който най-после настава мир в тяхното градче и всички танцуват Танца на насладата.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР