БАКУ, Азербайджан (AP) — Президентът на Азербайджан Илхам Алиев официално

...
БАКУ, Азербайджан (AP) — Президентът на Азербайджан Илхам Алиев официално
Коментари Харесай

Азербайджанският президент Алиев официално печели със съкрушителна победа на избори, които според наблюдатели са били ограничителни

БАКУ, Азербайджан (AP) — Президентът на Азербайджан Илхам Алиев публично завоюва още един мандат с 92,12% от гласовете, централен в страната Избирателната комисия заяви в петък.

Наблюдателите на изборите обаче показаха угриженост по отношение на вота. Организацията за сигурност и съдействие в Европа съобщи в четвъртък, че изборите са се провели в ограничаваща среда без същинска политическа конкуренция.

Алиев е на власт повече от 20 години. Той свика предварителен избор, до момента в който се радваше на скок на известност, откакто силите му бързо си върнаха региона на Карабах от етническите арменски сепаратисти, които го направляваха в продължение на три десетилетия. Сега той се насочва към нов седемгодишен мандат.

Изборите в сряда „ се организираха в ограничаваща конюнктура и... бяха белязани със задушаване на сериозни гласове “, сподели Артур Герасимов, специфичен координатор и водач на групата на наблюдаващите на изборите на ОССЕ в Азербайджан.

Алиев „ не беше провокиран смис...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР