Бактерия води до ръст на белодробните инфекции във Франция, съобщи

...
Бактерия води до ръст на белодробните инфекции във Франция, съобщи
Коментари Харесай

След Китай: Тревожно нарастване на респираторните инфекции във Франция

Бактерия води до растеж на белодробните инфекции във Франция, заяви Агенция Франс Прес. 

След Китай във Франция се следи обезпокоително повишаване на респираторните инфекции в резултат на микоплазма , оповестиха френските здравни управляващи.

Медиците са призовани да проявят зоркост. 

Голяма част от инфекциите не водят до тежки положения, само че някои случаи могат да доведат до хоспитализация , се споделя с известие на здравните управляващи до медиците. 

През предходната седмица Световната здравна организация изрази безпокойствие във връзка повишаването на броя на респираторните болести в Китай и изиска по-детайлна информация от управляващите в страната.

Mycoplasma pneumoniae е бактерия, наричана " атипична ", водеща до респираторни инфекции. Заболяванията са доста чести при деца над 4 година и подрастващите , се споделя в известието на Министерството на здравеопазването във Франция. 

" Това е бактерия, която се повлиява доста добре от антибиотиците, с които разполагаме в страната. Имаме наличност за шест месеца, само че има и нарастване на случаите на бактериална зараза и у нас, и в Цяла Европа ", разгласи министърът на опазването на здравето и предварителната защита Орелиен Русо.

Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР