Бакарди“, най-голямата непублична компания в света за производство на спиртни

...
Бакарди“, най-голямата непублична компания в света за производство на спиртни
Коментари Харесай

СУХ РЕЖИМ: Украйна забрани Бакарди, спонсорират Путин

" Бакарди “, най-голямата непублична компания в света за произвеждане на спиртни питиета, чиято американска централа е в Корал Гейбълс, бе глобена от Украйна поради разширението на активността си в Русия, съобщи ДПА.

Украинското държавно управление разгласи, че компанията е оказала икономическа поддръжка за войната, водена от съветския президент Владимир Путин в страната.

Националната организация за попречване на корупцията на Украйна включи през вчерашния ден " Бакарди лимитид " (Bacardi Limited), основан в Хамилтън, Бермудски острови в листата си с " интернационалните спонсори на войната ", обвинявайки компанията, че поддържа съветската стопанска система и спонсорира " експанзията против Украйна ".

" След съветската инвазия в Украйна " Бакарди " продължава да доставя артикули на стойност милиони долари на Русия и да притегля нови чиновници там ", заяви организацията в официално съобщение, добавяйки, че компанията е платила над 12 милиона $ под формата на налози върху приходите в Русия.

Определянето " интернационален спонсор на войната " не носи юридически последици като заледяване на активи или възбрана за пътешестване. Целта ѝ е да нанесе вреди върху репутацията на огромни интернационалните компании, които не престават да вършат бизнес с Русия по време на войната. Понастоящем в листата попадат 32 компании, в това число " Юниливър " и " Проктър енд Гембъл ".
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР