Бахмут/ Снимка: БГНЕСОбобщаваме по-важните събития, свързани с войната в Украйна

...
Бахмут/ Снимка: БГНЕСОбобщаваме по-важните събития, свързани с войната в Украйна
Коментари Харесай

Нови руски обстрели над Херсон и Бахмут

Бахмут/ Снимка: БГНЕС
Обобщаваме по-важните събития, свързани с войната в Украйна през последното денонощие.

От среднощ съветските войски пет пъти са обстрели региона на Херсон. През миналото денонощие двама души са починали, а други трима са ранени. Един човек е умрял и трима са ранени в Донецка област, където един човек е ранен. Обстрелван е и региона на Очаков в Николаевска област – там потърпевши няма.
Предупреждения за морски мини в Одеса
Корабоплаването към основния морски пристанищен център на Украйна Одеса е рисково, поради високия риск от морски мини, носещи се по крайбрежието и изхвърлени на брега. Предупреждението е отправено от от военни чиновници във вторник.

Припомняме, че Украйна и Русия се упрекват взаимно в потреблението на мини край украинското крайбрежие, което пречи на безвредното мореплаване в района. Мините руско произвеждане са закотвени, само че при стихия някои от тях можеха да се откачат и да бъдат отнесени от течението, оповестява Ройтерс.

„ От март предходната година Русия продължи да употребява противокорабни мини на котви като неуправляемо оръжие против Украйна “, сподели Сергей Братчук, представител на военната администрация в Одеса.
Англия: Руската група Вагнер реализира триумфи към Бахмут
Източноукраинският град Бахмут е изправен пред мощен артилерийски огън, настояват локални управляващи.Украинските бранители, които удържат града от месеци, се приготвят за нови наземни офанзиви, споделиха украински военни.

„ Градът, предградията, целият периметър и всъщност цялото Бахмутско направление и Константиновка са под вманиачен, безреден обстрел “. Това заяви Володимир Назаренко, заместник-командир на украинския батальон „ Свобода “.

През последните три дни силите на групата Вагнер съвсем несъмнено са постигнали нови  триумфи към северните околности на оспорвания град Бахмут в Донбас, в това число в село Красна Хора, настояват от Министерството на защитата на Обединеното кралство.

„ Организираната украинска защита продължава в региона, само че тактическото съветско нахлуване на юг от града евентуално е постигнало прогрес “, се прибавя в последния отчет на английското разузнаване.

На север, в бранша Кремина-Сватове в източната Луганска област на Украйна, съветските сили поставят „ непрекъснати старания за нахлуване “. Въпреки че всяка местна офанзива „ е в прекомерно дребен мащаб, с цел да реализира забележителен пробив “.

Като цяло, настоящата оперативна картина допуска, че съветските сили имат заповеди да напредват в множеството браншове. Но те нямат задоволително офанзивна мощност по нито една ос, с цел да реализиран решителен резултат.
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР