Багер на бургаския плаж предизвика вълна от недоволство в социалните

...
Багер на бургаския плаж предизвика вълна от недоволство в социалните
Коментари Харесай

РДНСК ще проверява нов строеж на плажа в Бургас

Багер на бургаския плаж провокира вълна от неодобрение в обществените мрежи. Концесионерът изясни, че се построява ново заведение, за което има всички разрешителни. В пясъка вечe са сложени бетонни постаменти.

„ Няма излят бетон. Това са стъпки, върху които се сглобява структурата, която би могла да се отстрани незабавно, откакто се приключи договорът с съответния подизпълнител. Обектът не е построен. Той ще бъде съединен върху тези стъпки по метода, който е признат и се ползва на всички места по света, съобщи Симеон Цветков- представител на концесионера.

Според Мартин Дойнов обаче, който е подал сигнала до институциите, има и други способи за слагане на преместваеми обекти на плажа.

„ Последната една година всичките заведения, които са сложени, никой не е действал по този метод. Тук умерено с този бетон може да се направи една къща”, съобщи Мартин Дойнов.

Проверка на строителната ревизия би трябвало да откри дали са спазени условията за построяването на преместваем обект, оповестиха от Областна администрация.

„ Случаят е подобен с този на плаж Смокиня. Тогава РДНС и ДНСК се произнесоха по случая. Първоначално всичко беше законно, само че след това те решиха, че обектът не дава отговор на условията за преместваем, а го квалифицираха като монтажен”, разгласи Пламен Янев- зам. регионален шеф на Бургас.

На Северния плаж в Бургас по утвърдена скица има 10 заведения. До лятото ще се появят още две.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР