Бъдете особено бдителни по пътищата и на плажаТези гръцки полицайки

...
Бъдете особено бдителни по пътищата и на плажаТези гръцки полицайки
Коментари Харесай

Гърция е голяма и глоби дебнат отвсякъде

Бъдете изключително бдителни по пътищата и на плажа
 Тези гръцки полицайки наподобяват доста секси, само че единствено да не им попаднеш в ръцете при нарушаване – безмилостни са. Тези гръцки полицайки наподобяват доста секси, само че единствено да не им попаднеш в ръцете при нарушаване – безмилостни са.
Море, узо и положително настроение…с две думи Гърция. Страната на боговете, която ни посреща с усмихнато слънце за “Добре пристигнали ”. За да останем и ние усмихнати е належащо да се съобразяваме с гръцките закони и избегнем солените санкции, които дебнат от всеки ъгъл.

Като начало влизайки в Гърция, би трябвало да знаем, че изрично е неразрешено потреблението на антирадар, санкцията за което е 2000 евро. Освен парична глоба се планува и лишаване на книжката за 30 дни и събаряне на регистрационните табели за два месеца. За открит теглич – санкцията е към 160 евро.

Глобите в Гърция са много солени

• Например, за рискова маневра наказването е 700 евро, 30 дни без брошура и прекъсване на автомобила от придвижване за 10 дни.
• За прекосяване на червен светофар 700 евро глоба, събаряне на табелите на автомобила за 60 дни и лишаване на шофьорската брошура на лидера за 20 дни.
• За неспазване на сигнализацията на жп прелез или погрешно изпреварване санкцията е 700 евро и 20 дни без брошура.
• За превишаване на оптимално допустимата скорост с 30 км/ч или придвижване по автомагистралата с над 150 км/ч – санкцията е 350 евро и 90 дни без брошура.
• За приложимост на алкохол глобата варира от 200 до 1200 евро, шест месеца без брошура и вероятно два месеца затвор, според от количеството.
• Без брошура може да останете и за говорене по телефон по време на шофиране и санкция 100 евро.
• Шофиране без брошура коства 200 евро, без колан 350 евро, а книжката се лишава за 10 дни.

При лишаване на номерата, автомобилът няма право да се движи и остава в Гърция, защото без регистрационни табели не може да мине граница. След приключване на наказването, лидерът или упълномощено от него лице може да отиде в Гърция и да получи талона и номерата. Наказанията се постановат по административен, а не по правосъден ред и влизат в действие незабавно. Винаги изисквайте протокол за наложената глоба, тъй като имате право да обжалвате.

Забранено е също носене на огнестрелно и хладно оръжие, в това число и преместването му в автомобил, в случай че нямате позволение, което би трябвало да бъде преведено и легализирано на съответния език на страната-домакин.

В Гърция включването на светлини денем не е наложително. Задължително е обаче да имате годна застраховка за автомобила.
Солени санкции от 1500 евро дебнат всеки, който пуши в автомобил в наличие на дете, без значение дали е лидер или не, като глобата е двойна до 3000 евро, в случай че автомобила е държавен.
 Веселбата е позволена на всички места в Гърция, само че не и шумът, в случай че тормози близките. Веселбата е позволена на всички места в Гърция, само че не и шумът, в случай че тормози близките.
Други санкции, които ви дебнат

• 300 евро за боклуци на плажната линия.
• Забранено е да се слагат палатки и каравани отвън избраните за къмпинг места. 150 евро санкция до три месеца затвор.
• Дивото къмпингуване е неразрешено като санкциите стартира от 150 евро и стигат до затвор.
• Паленето на огън е безусловно неразрешено, а глобите са хиляди евро.
• Шофиране с джапанки 50 евро.
• Забранено е внасяне на гориво. Конфискува се транспортното средство. Тълкува се като незаконен трафик на акцизна стока.

Почивката в Гърция може да се окаже призрачен сън, в случай че ви заловен, че сте качили незаконен чужденец на стоп. Според гръцкия углавен кодекс, присъдите за трафик на незаконни емигранти са от 2 до 20 години отнемане от независимост за всеки транспортиран човек.

Много значимо е да знаете, че в случай че предоставите автомобила си на трето лице и бъде осъществено нарушаване съгласно гръцкото законодателство, притежателят на автомобила носи наказателна отговорност за злонамерени действия, осъществени с автомобила.

Агресивното държание против еднообразен чиновник също се санкционира, по тази причина не се опитвайте да подкупвате служител на реда, ще ви арестуват и ще слагат автомобила под забрана най-малко за 6 месеца.

Спазвайте часовете на тишина

От 1 април 2018 година до неделя 30 септември 2018 година се ползват часовете за тишина през летния сезон.
Според предписание на полицията часовете на на ден и нощно успокоение са от 15:00 до 17:30 и от 23:00 до 07:00 сутринта.

Забранено е повдигане на звук, даже и диалози на висок звук. Може да отнесете обвинителен акт и да ви задържат.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР