„Бъдете добри, усмихнати и улавяйте щастливите моменти в живота!”. Това

...
„Бъдете добри, усмихнати и улавяйте щастливите моменти в живота!”. Това
Коментари Харесай

Тодор Попов към победителите в конкурса по повод Деня на щас...

„ Бъдете положителни, усмихнати и улавяйте щастливите моменти в живота!”. Това пожела кметът на Община Пазарджик Тодор Попов на спечелилите в онлайн състезанието за фотография във връзка Деня на щастието – 20 март. Конкурсът беше разгласен от Местната комисия за битка против противообществените прояви на малолетните и малолетните /МКБППМН/ към Община Пазарджик в границите на самодейността „ Търсим постоянно доброто” и в него присъединяване взеха 56 деца от цялата страна.

Стремежът на екипа на комисията бе да даде на децата опция за изява, за фокусиране върху позитивната страна на живота в напрегнатото ежедневие. Децата имат потребност от благоприятни условия да вложат силата си в нещо градивно и зареждащо с позитивни прекарвания.

През своя обектив девойките и момчетата демонстрираха кое е най-важното в човешкия живот – фамилията, приятелите, животните, природата, да бъдем дружно. Най-активни бяха децата от Община Пазарджик, само че измежду дребните фотографи има и поданици на Пловдив, Стара Загора, Плевен, Монтана, Благоевград, Кърджали, село Рупките, община Чирпан, село Ярджиловци.



С награди ще бъдат отличени трите фотографии с най-вече лайкове – това са фотосите на Даная Анчева, Паулина Димитрова и Марин Кашев – и тримата от Пазарджик. Грамоти за присъединяване ще получат всички участници. Днес кметът на Пазарджик Тодор Попов се срещна персонално с спечелилите в състезанието и им връчи грамотите. И тримата спечелили са от ОУ „ Отец Паисий” в Пазарджик. Паулина Димитрова описа, че е направила фотографията си в село Калугерово дружно със собствен другар, когато са карали колело. Даная Анчева показа, че най-щастлива е със своята котка Шуши, по тази причина на фотографията е с нея, Марин Кашев е снимал кучето си на име Ракета, което е избавено от него и живее в дома му.



„ В такива дни като днешните имаме потребност да демонстрираме хубавите мигове, а пък най-хубавият метод да ги покажем е през погледа на децата - в техните очи щастието наподобява по този простоват метод – да гушнеш обичаното животно, да се радваш с другар на колелото. За мен е наслаждение да ви връча грамота с благопожелание в живота да търсите щастието и положителното. Във всеки един човек има положително, няма единствено положителни и единствено неприятни и хора, когато подходиш с положително, получаваш същото. Бъдете положителни, усмихнати и улавяйте тези щастливи моменти в живота!” съобщи Тодор Попов пред децата, спечелили състезанието.



В рамките на самодейност под надпис „ Търсим постоянно доброто” следва оповестяването на онлайн състезания за фотография във връзка Деня на фамилията – 15 май, Деня на другарството – 9 юни и Деня на добротата – 13 ноември.

Подготвя се и издаването на книга, създадена от екипа на МКБППМН, предопределена за най-малките възпитаници - „ Малка книга за огромни добротворци”. В нея децата ще могат да пишат, рисуват, творят, развивайки своята прочувствена просветеност благодарение на своите родители.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР