Бъдещият редовен кабинет трябва да следва курса, който ние зададохме,

...
Бъдещият редовен кабинет трябва да следва курса, който ние зададохме,
Коментари Харесай

Румен Радев иска редовния кабинет да следва курса на служебния

„ Бъдещият постоянен кабинет би трябвало да следва курса, който ние зададохме, не просто да има увещания и диалози. Няма експертни кабинети. Да, формиран е от специалисти, само че политическата отговорност ще бъде носена от партиите, които застават зад това държавно управление. Много скоро ще проличи коя партия каква доминация има в съответните министерства ", това съобщи президентът Румен Радев, който е на посещаване в Турция за церемонията по стъпване в служба на президента Ердоган.

Относно на връзките сред България и Турци, Радев сподели: „ Турция е най-големият търговски и стопански сътрудник на България, отвън Европейския съюз. В днешната комплицирана геополитическа конюнктура, ролята на Турция осезаемо нараства “.

„ Заедно с президента Ердоган успяхме да реализираме осезателен прогрес във значими области в нашите двустранни връзки “, посочи Радев.

„ Страната ни подписва съглашение, с което получава достъп до всички турски терминали за полутечен газ при газопреносната мрежа на страната и то за 13 години с запазен потенциал от милиард и половина куб.м. газ на година “, съобщи президентът.

Радев заяви, че с Ердоган са построени връзки на доверие и другарство.

„ В околните дни би трябвало да открием разширението на контролно-пропусквателен пункт „ Капитан Андреево “. Предстои сключване на меморандум за втора жп линия сред Елхово и Одрин.  Проектира се и права сред Лесово и Автомагистрала „ Марица “, с цел да се раздели големият поток от тирове и влакове на две. Изграждане на пешеходен мост при Резово също ще бъде построен. Силно се надявам, че новото държавно управление ще се възползва от постигнатото и ще довърши започнатото ", добави той.

„ България и Турция имат основно значение за бъдещето на Европа. Пътят е на взаимно съдействие при почитание на суверенитета ", счита Радев. Президентът добави, че служебното държавно управление е създало ясна идея за транспортната съгласуваност със прилежащите страни.

По отношение на наличието на Вежди Рашидов в делегацията в Турция, Радев съобщи, че той е почитан в нашата съседка, както като създател, по този начин и политик. „ Никога не съм делял хората по политическа принадлежност, работя еднообразно с всички “, изясни президентът.

 
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР