Бъдещият редовен кабинет трябва да следва курса, който ние (служебното

...
Бъдещият редовен кабинет трябва да следва курса, който ние (служебното
Коментари Харесай

Радев призова бъдещият редовен кабинет да следва курса на служебния

Бъдещият постоянен кабинет би трябвало да следва курса, който ние (служебното правителство- бел. ред.) зададохме, а не да има просто едни диалози и увещания.

Това съобщи президентът Румен Радев пред публицисти в Анкара, където ще участва на церемонията по встъпване в служба на Реджеп Тайип Ердоган от 17 ч.

" Няма експертни кабинети. Да, формиран е от специалисти, само че политическата отговорност ще бъде носена от партиите, които застават зад това държавно управление ", добави Радев. Според него в най-скоро време ще проличи коя партия в кое министерство господства.

Президентът направи и къс коментар по отношение на и в поддръжка на България като парламентарна република. Всеки има право да стачкува, установи президентът, отказвайки да нищи тематиката към този миг. " За нея ще приказваме доста скоро в България ", добави той.
 Папката на Денков изпълнена, само че Радев не я приема през днешния ден
Папката на Денков изпълнена, само че Радев не я приема през днешния ден

Президентът е във Варна и нямал желание да трансформира програмата си на пожар

Президентът разяснява и няколко сегашни и идни взаимни стъпки сред България и Турция.

" След визитата ми в Истанбул сключихме съглашение и получаваме достъп до всички турски терминали за полутечен газ, с запазен потенциал от 1,5 милиарда на година ".

По думите на Радев в околните дни разширението на контролно-пропусквателен пункт " Капитан Андреево " ще бъде намерено. Предстои и сключване на меморандум за втора жп линия сред Елхово и Одрин. Проектира се и права сред Лесово и Автомагистрала " Марица ", с цел да се раздели на две големият поток от тирове и влакове, уточни президентът. Изграден ще бъде и пешеходен мост при Резово, съобщи той с вярата, че новото държавно управление ще се възползва от постигнатото и ще довърши започнатото.

Румен Радев заяви и че следва основаването на учредителен център, който цели оправянето със засиления В съгласуваност с Европол към този момент работи група, в която вземат участие представители на нашите служби и Министерство на вътрешните работи, добави президентът.

" Целта е да има доста бързо шерване на информация и да организираме координирани интервенции в Европейски Съюз, с които да се нанасят удари в центровете за трафик на мигранти ", разясни Радев. По думите му служебното държавно управление е създало ясна идея за транспортната съгласуваност със прилежащите страни.
 Турция усилва потенциала на граничните пунктове Капитан Андреево и Лесово
Турция усилва потенциала на граничните пунктове Капитан Андреево и Лесово

Сюлейман Сойлу увери Демерджиев, че скоро ще създадат нужните софтуерни промени
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР