Бъдещият американски стратегически стелт бомбардировач от шесто поколение B-21 Raider

...
Бъдещият американски стратегически стелт бомбардировач от шесто поколение B-21 Raider
Коментари Харесай

B-21 Raider, най-новият US стелт бомбардировач, летял и на 17 януари

Бъдещият американски стратегически стелт бомбардировач от шесто потомство B-21 Raider е направил втория си изпитателен полет , оповестява списание Air & Space Forces, като се базира на представител на Военновъздушни сили на Съединени американски щати.

" Мога да потвърдя, че B-21 полетя на 17 януари ", съобщи пред изданието говорителката на Военновъздушни сили на Съединени американски щати Ан Стефанек.

Както и при първия полет на B-21, който се състоя на 10 ноември предходната година, този финален тест не беше разгласен авансово, отбелязва изданието. От съображения за оперативна сигурност военновъздушните сили не дават спомагателна информация по отношение на програмата за тествания, в това число броя на полетите, осъществени от самолета.

В началото на декември 2022 година Пентагонът публично показа новия стратегически стелт бомбардировач B-21 Raider за първи път по време на презентация в 42-рия цех на Военновъздушни сили на Съединени американски щати в Палмдейл, Калифорния. Последвалите изпитателни полети на самолета са извършени от летището на завода .

Глобалното стремително командване на Военновъздушни сили на Съединени американски щати чака да получи първия B-21 Raider, който може да носи както стандартни, по този начин и нуклеарни бойни глави, още през 2025 година

Според Федерацията на американските учени се възнамерява B-21 Raider да може да носи 8 крилати ракети с нуклеарни бойни глави с огромен обхват на деяние или 8 нуклеарни бомби с мощ от 5 до 400 килотона.

Northrop Grumman B-21 Raider America's New Stealth Bomber
— PAF Falcons (@PAFFalconsPK)
Цената на всеки B-21, който се създава от Northrop Grumman Corporation, се дефинира на 772 млн. $. По предварителни данни годишно ще се създават от 10 до 12 такива самолета.

Военновъздушните сили на Съединени американски щати желаят да получат най-малко 100 от тези бомбардировачи.

Понастоящем към десетина стратегически бомбардировача B-21 Raider се намират на един или различен стадий на сглобяване в Съединени американски щати. Самолетът е планиран по схемата " летящо крило ". По своята форма той наподобява на стратегическия бомбардировач B-2 Spirit, който е на въоръжение във Военновъздушни сили на Съединени американски щати.
 Пентагонът показа най-новия стелт бомбардировач
Пентагонът показа най-новия стелт бомбардировач

B-21 Raider ще има нова роля в отбрана на Съединени американски щати

B-21 Raider има забележителен бомбен товар и ниска известност от радарите. Подробните механически характерности на B-21 са засекретени.

Самолетът е предопределен за попълване на съществуващия флот от американски стратегически бомбардировачи B-1 Lancer, B-2 Spirit и B-52 Stratofortress, а в бъдеще - и за тяхната подмяна.

Първата ескадрила B-21 Raider ще бъде ситуирана във военновъздушната база Елсуърт (Южна Дакота). След това тези бомбардировачи ще бъдат дислоцирани и във военновъздушните бази Whiteman (Мисури) и Dyess (Тексас).
 Съединени американски щати вършат бомбардировач B-21 Raider
Съединени американски щати вършат бомбардировач B-21 Raider

Белият дом се превъоръжава
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР