Бъдещи родители вече могат да правят обиколка в пловдивските родилни

...
Бъдещи родители вече могат да правят обиколка в пловдивските родилни
Коментари Харесай

Ден на отворените врати за бъдещи родители

Бъдещи родители към този момент могат да вършат обиколка в пловдивските родилни отделения, с цел да изберат най-хубавата клиника, където да се родят децата им. Два пъти в месеца те имат опция да посетят и акушеро-гинекологичната клиника на университетската болница в Пловдив, където екипът дава отговор на всички техни въпроси.

Пловдив

Росен и Виктория Запрянови са от Хасково, чакат първото си дете. За първи път влизат в родилна зала и се срещат с ролята на акушерките по време на раждането.
Виктория Запрянова: " Полезно е, тъй като е късмет да забележим, тъй като на нас ни е първо дете, не знаем какво се случва и по какъв начин да реагираме общо взето. " Росен Запрянов: " Болницата ми наподобява сносно, лекарите и сестрите са много общителни. "
А въпросите са разнородни – от битовите улеснения за бъдещите родилки, до признаците, по които да схванат, че родилната активност е почнала.
Дора Мрянова – основна акушерка на АГ клиника при УМБАЛ " Свети Георги ": " Те не знаят какво ще им се случи, по кое време, какво би трябвало да усетят, по кое време би трябвало да тръгнат за раждането, какво да носят всичко това ние го обясняваме в този ден на отворените порти. " Петя Запрянова – старша сестра в АГ поделение на УМБАЛ " Свети Георги ": " С раждането на едно бебе се ражда и една нова майка. За нас е доста значимо дружно да поставим първите стъпки на кърменето, за имаме всички едни здрави българчета. "
На финала на обиколката всички бъдещи родители се усещат по-информирани и малко по-спокойни.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР