Бъдещето на въглищните централи трябва да е управляем преход, по

...
Бъдещето на въглищните централи трябва да е управляем преход, по
Коментари Харесай

Васил Велев: Бизнесът иска разширяване на списъка с фирми по плановете за справедлив преход

Бъдещето на въглищните централи би трябвало да е управляем преход, по който е реализирано публично единодушие. Това съобщи  Васил Велев, председател на Асоциацията на индустриалния капитал в България(АИКБ) пред БНР. 

" Важно е да има разговор, вследствие на който да се стигне до положителни решения. Ние също потърсихме среща в Министерски съвет, така като наши членове показаха противоречие и терзание по отношение на този показателен лист на фирмите, които биха били финансирани от Плана за обективен преход. Такава среща ще има с премиера и министъра на енергетиката още на следващия ден следобяд. Ние настояваме този развой за показване на оферти от предприятията да бъде рестартиран, възобновен и надлежно описът допълнен и обогатен, тъй че да имаме доста по-богат избор, почтена, спортна процедура, в която да не се предопределя кой би взел участие на база на написани условия и индикативни описи. Ако това е една от изгодите от този митинг, явно си е коствало усложненията ", уточни той.

По думите му не е ясно за какво Европейската комисия упорито не желае да преразгледа уговорката за 40% редукция на въглеродните излъчвания към 2026 година по отношение на 2019 година Велев акцентира, че подобен ангажимент не е стихотворец от други страни с повече въглища от нас. Според него това основава доста съществени проблеми за страната, която към този момент беше лишена, освен това безусловно безпричинно, от 4 изправни нуклеарни реактора.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА
Последвай Новини 24/7 в Facebook Последвай Новини 24/7 в Google News


КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР


PromoMall.bg