Бъдещето на този кабинет и коалиция не е ясно. То

...
Бъдещето на този кабинет и коалиция не е ясно. То
Коментари Харесай

Добромир Живков: Служебните кабинети свалят доверието към Радев, ДПС ще следи отношенията на ГЕРБ и ПП на местния вот

" Бъдещето на този кабинет и коалиция не е ясно. То ще бъде повлияно от резултата на локалния избор ". Това съобщи пред БНР шефът на социологическа организация " Маркет Линкс " Добромир Живков пред. " Конкуренцията ще участва като взаимоотношения сред двете водещи политически сили на локалния избор. Този модел, който следим на национално равнище, по скоро ще се търси да бъде мултиплициран и по места. Това няма по какъв начин да се случи на всички места. В София се колебая, че ще се случи, в по-големите градове като Пловдив също имам подозрение, че ще се случи, във Варна - също ", разяснява той. И продължи: " Няма по какъв начин да нямаме конфликти в огромните градове. Това е допустимо да докара до разтърсвания в ръководството на национално равнище. Ако се препотвърди картината с доста преобладаващи резултати за ГЕРБ в цялата страна, това може би в действителност ще даде чувството у най-голямата политическа мощ, че може да изиска още веднъж инспекция на това какви са публичните настроения, несъмнено, на избори. Това е напълно обикновено и няма нищо плашещо ".

Според него обаче този дълготраен модел на определяне на ГЕРБ по места към този момент не може да бъде удържан в същия мащаб, в който той участва понастоящем: " Ще имаме в няколко по-големи регионални центрове и в столицата евентуално напълно нови кметове, излъчени от други политически сили, не от ГЕРБ. Това може от една страна да заздрави, а въпреки това може и да наруши салдото в ръководещата коалиция ".Според социолога Движение за права и свободи не изчакват резултатите от локалния избор: " Те ще наблюдават взаимоотношенията сред двете съществени политически сили, с цел да схванат дали могат да осъществят спомагателен властови запас. Вероятно в сюжет с нови избори и добър резултат за ГЕРБ и не неприятен резултат за Движение за права и свободи, за тях това би могло да бъде идващ ход напред, поставяйки се като един постоянен евроатлантически сътрудник, паралелно до ГЕРБ и принизявайки позицията в политическия ни живот на Политическа партия и Демократична България. Не изключвам и подобен проект, наблюдавайки деликатно тази коренна смяна в държанието на Движение за права и свободи през последните няколко месеца ".

Изключение би било да станем очевидци на сполучлива партия, основана от някогашен президент, изрече мнение Добромир Живков. Той е песимистичен към развиването на подобен сюжет, обвързван с президента Радев.

" Когато президентът управляваше през служебните си кабинети, забелязахме, че утвърждението по отношение на президента стартира да понижава. Именно в този интервал, откогато той е на политическата сцена, неодобрението към президента, въпреки и с доста малко, превишаваше неговото утвърждение. Стара е максимата, че когато влезеш в изпълнителната власт, тогава започваш да трупаш негативи. Влезе ли президентът в тежката политическа игра със лична партия, нещата последователно ще стартират да се трансформират ".

Няма основни промени в електоралните настройки, уточни Живков по отношение на ново социологическо изследване за настройките на българите, което ще бъде показано до дни.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР