Бъдещето на свободния демократичен свят е невъзможно без свободата за

...
Бъдещето на свободния демократичен свят е невъзможно без свободата за
Коментари Харесай

Росен Желязков участва в Европейската конференция на председателите на парламенти в Дъблин

Бъдещето на свободния либерален свят е невероятно без свободата за украинския народ, съобщи ръководителят на Народното събрание Росен Желязков в Дъблин, където се организира Европейската конференция на ръководителите на парламенти.

Председателят на Народното събрание Росен Желязков посочи, че би трябвало да бъдат удвоени напъните в няколко посоки: гарантиране на продоволствена сигурност и възобновяване на сериозната инфраструктура в Украйна, ограничения за заслон и обучение за бягащите от войната и разширение на стратегиите в поддръжка на децата. България е поредна в непоколебимата си поддръжка за Украйна, увери Желязков като даде образец с помощта възобновяване на енергийна инфраструктура посредством договарянията за продажба на два нуклеарни реактора.



В дългия лист на закононарушенията против човечеството би трябвало да откри място и “кражбата на бъдеще ” - с тези думи ръководителят на Народното събрание Росен Желязков се обърна към своите сътрудници:

" Акцентирахме първо върху поддръжката, която сме оказвали, оказваме и ще оказваме на Украйна във всичките аспекти. Така също акцентирахме и върху готовността на български компании да бъдат ангажирани във възобновяване на Украйна в областта на превоза, енергетиката, търговията, продоволствието. И несъмнено всичките аспекти,свързани с филантропичната помощ. "

Пример за поддръжката на България към Украйна е и признатото единствено преди ден от Народното събрание решение за даване на спомагателна военна помощ, уточни Желязков пред своя украински сътрудник и получи признателност за уговорката на българския парламент:

" Този ангажимент се демонстрира с съответни решения, които мъчно, само че знаем, че за бъдещето на Европа, за бъдещето на света, които не би трябвало да позволява сходни войни да трансформират откритите интернационалните правила, открития интернационален ред и главните правила за териториална ненакърнимост, суверенитет и самостоятелност на страните в Европа и в света. "



фотоси: Милена Кирова

Ние желаеме демократичния свят да постави завършек на диктатурата на Русия, съобщи ръководителят на Върховната Рада на Украйна Руслан Стефанчук:

" Агресията на Русия остави дълбока рана - в нашата страна и нашите сърца. Победата значи изцяло възобновяване на териториалната целокупност на Украйна - мир и правдивост за жертвите.

С ръководителя на ПАСЕ Тини Кокс, Росен Желязков разиска към този момент продължаващия 24 години мониторинг на Съвета на Европа върху България.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР