Бъдещето на Специализираната болница по очни болести във Варна влезе

...
Бъдещето на Специализираната болница по очни болести във Варна влезе
Коментари Харесай

Комисията по собственост и стопанство без решение за бъдещето на Очна болница във Варна

Бъдещето на Специализираната болница по очни заболявания във Варна влезе в дневния ред на днешното съвещание на комисията по благосъстоятелност и стопанство към Общинския съвет.

Поводът е предложение на шефа на лечебното заведение проф. Христина Групчева „ дяловете на „ СБОБАЛ-Варна “ да бъдат предоставени безплатно посредством подаяние на Медицинския университет „ Проф.д-р Параскев Стоянов “, при изискване че се резервира предназначението на постройката, благосъстоятелност на сдружението “.

Съветниците взеха решение да препратят предлагането към отрасловите дирекции в Община Варна за мнение, след което въпросът да бъде прегледан от локалния парламент.

Общинската профилирана болница по очни заболявания преди 2,5 година години мина под ръководството на Медицинския университет, само че остана владеене на общината. Всички въпроси, свързани с продажбата или отдаването чартърен на части от болничното заведение, както и разпоредителни покупко-продажби с материални активи, все още се осъществят единствено след единодушие на кмета и с решение на Общинския съвет.

Заради неприятната материална база в болничното заведение от МУ „ Проф. доктор Параскев Стоянов “ показаха подготвеност да извършат ремонтните действия, само че изискването им бе да има „ правно съображение за това, а точно – след даване на висшето учебно заведение ръководството на постройката на здравното заведение “.

Друго решение от през днешния ден е приютът за краткотрайно настаняване на жертви на трафик на хора да продължи да се обитава в общински апартамент в ж.к. „ Възраждане “. Имотът се дава на Националната комисия за битка с трафика на хора за безплатно прилагане за 10 години, като поддържането, ремонтите, данъкът върху недвижимия парцел и такса битови боклуци са за сметка на ползвателя.

Съветниците дадоха също единодушието си за продължение на периода на контракта сред Община Варна и Сдружение за поддръжка на лица с умствени усложнения за безплатно право на прилагане на пространства в подблоково пространство в ж.к. „ Чайка “, бл. 67. Сдружението ръководи ЦСРИ „ Чайка “ – одобрено място за обществено включване на младежите с интелектуални усложнения. През годините базата е неведнъж реновирана, построена е рампа за достъп на лицата с увреждания, стана ясно на съвещанието.

Дадено бе единодушие на ликвидатора на „ Порт Палас “ ЕАД за осъществяване на дейности по ликвидацията на сдружението и заличаването му от Търговския указател. Съветниците гласоподаваха също непродадени машини, съоръжение и икономически инвентар, благосъстоятелност на сдружението в разпродажба „ Жилфонд “, да бъдат предоставени на Оперативна програма „ Управление на планове и озеленяване “, а няколко остарели автомобила да бъдат бракувани.

На днешното съвещание беше определен и регистриран инспектор на „ Градски превоз “ , за разлика от „ Обреди “ и „ Ученическо и столово хранене “, които останаха без контрольори.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР