Бъдещето на Сирия е една по-малка Сирия, която ще продължава

...
Бъдещето на Сирия е една по-малка Сирия, която ще продължава
Коментари Харесай

Любомир Топалов: Военните удари в Сирия отварят нова страница в концепцията за хуманитарна интервенция

Бъдещето на Сирия е една по-малка Сирия, която ще продължава да бъде доминирана най-малко още известно време от лика на Башар Асад. Най-вероятно тази страна в никакъв случай повече няма да съществува в границите, в които е съществувала до момента. Това съобщи в предаването " Преди всички "  Любомир Топалов, учител в университета Мейджи в Япония. като единствен метод за разрешаване на кризата в Сирия той вижда този, при който не се търси коренно изчистване на режима на Асад.

" До момента, в който не се откри дипломатическо решение сред Запада (най-вече в лицето на САЩ) и Русия, няма да има съглашение. Очевидно е, че Русия вижда Сирия като доста значим стратегически сътрудник и точка в Близкия Изток, където Русия може да има военни бази и изход към Средиземно море и за тях е жизненоважно да запазят Асад на власт. А самият Асад се оказа много по-труден от множеството водачи, пометени в така наречен Арабска пролет и се окопа с цената може би на най-голямата филантропична и бежанска рецесия в Европа след Втората международна война в една доста злокобна революция в Сирия. "

Асад няма какво да губи и руснаците от тази позиция нямат какво да губят - те са вложили в Сирия освен финансова и военна мощност, само че и политически капитал, означи анализаторът.

Относно почналото посещаване на френския президент в Съединени американски щати Любомир Топалов означи, че Еманюел Макрон е индивидът, който се схваща относително добре с Доналд Тръмп, който няма доста добра връзка с Европа и Макрон е положителният избор за ходатайство. Най-важното съгласно Топалов на масата на договарянията сред тях ще бъде премахването на глобите против Иран - нещо, което за Германия, Франция и Европейски Съюз е значим детайл за подсилване на мира в Близкия Изток, посочи преподавателят.

Военните удари против Сирия бяха показани като филантропична намеса, което е забавно като идея, тъй като за първи път от войната в Косово се извежда напред концепцията за филантропична намеса освен без никаква глоба от интернационална организация, само че и без глобата на национални парламенти, акцентира Любомир Топалов.

Цялото изявление е в звуковия файл.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР