Бъдещето на българските ВВС не е МиГ-29, но в момента

...
Бъдещето на българските ВВС не е МиГ-29, но в момента
Коментари Харесай

Константин Попов: В момента МиГ-29 са необходими за българските ВВС

Бъдещето на българските Военновъздушни сили не е МиГ-29, само че сега не можем без тях. Това съобщи в студиото на Сутрешния блок на Българска национална телевизия ръководителят на комисията по защита към Народно събрание и някогашен пълководец на Военновъздушни сили Константин Попов.

Бюджетът за защита за 2019 година е рекордно огромен и е разпределен вярно. Има растеж на 10% на заплатите в бранша, като за две години нарастването е 20%.

Бюджетът разрешава вложения в бранша и дейно обмисляне на средствата, добави Константин Попов.
Константин Попов, ръководител на комисията по защита към Народно събрание: Българската войска е дирек на държавността, характерност на страната. Ако нямаш постоянна войска, се повдига въпросът каква ти е страната.  Каракачанов не позволява, че новите изтребители ще надвишат 1,5 милиарда лв. Каракачанов не позволява, че новите изтребители ще надвишат 1,5 милиарда лв.
Военният министърът Красимир Каракачанов не позволява, че за новите изтребители на армията може да бъде платено повече от един милиард и 500 милиона лев...

В момента протичат планове за поддръжка на руските изтребители на въоръжение МиГ-29 и Су-25, като за това са отделени 128 млн. лева По думите на Константин Попов, задачата е да се обезпечи бойна дарба на изтребителите на въоръжение сега до закупуването на нови.
Константин Попов, ръководител на комисията по защита към Народно събрание: Това са едни потвърдени самолети, които имат качества, само че не можем да разчитаме на тях за приблизително и далечно бъдеще. Бъдещето на българските Военновъздушни сили не е МиГ-29, само че сега не можем без тях.
Трябва да се употребяват всички качества на българската военна промишленост, само че и тя би трябвало да постави старания да взе участие. Така Константин Попов разяснява настояването на „ Авионамс “ да поддържа щурмовиците Су-25. Той добави, че ремонтът на бойните изтребители МиГ-29 би трябвало да се прави с изискването, че модернизацията на авиацията ще се извърши.
 Изтребителната ни авиация: Героизъм в спокойно време Изтребителната ни авиация: Героизъм в спокойно време
Седмица преди Военния церемониал на 6 май водачите в авиобазите „ Граф Игнатиево “ и „ Безмер “ репетират интензивно своето присъединяване. Изтребители МиГ-29 и Су-25 и...

Константин Попов отхвърли да уточни кой е най-хубавият изтребител от препоръчаните за модернизирането на българските Военновъздушни сили. Бившият пълководец на военновъздушните сили показа, че му се желае процесът да е по-бърз, като изрази вярата новите изтребители да дойдат до 2-3 години.
Константин Попов, ръководител на комисията по защита към Народно събрание: България има потребност от една модерна войска.
Разположените комплекси С-400 в Крим са за противовъздушна защита и Русия има правото да ги разполога, само че превъоръжаването на такова малко пространство буди паника, съобщи Константин Попов.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР