Бадемовото брашно е хранителен продукт, получен чрез качествено смилане на

...
Бадемовото брашно е хранителен продукт, получен чрез качествено смилане на
Коментари Харесай

Полезно ли е бадемовото брашно?

Бадемовото брашно е хранителен артикул, получен посредством качествено мелене на бадеми. Бадемовото брашно се назовава още бадемов прахуляк. То  се употребява главно за приготвянето на разнообразни сладкиши и десерти. Бадемовият прахуляк резервира всички витамини и минерали, намиращи се в бадемите. Той е доста калоричен и засищащ, тъй че продуктите, направени на негова основа, няма да бъдат диетични.

Ако желаете да заместите бялото брашно с нещо потребно, бадемите са добра опция. Брашното от бадеми отлично може да замести рафинираното пшенично брашно, тъй като няма наличие на глутенови субстанции и има доста малко въглехидрати. Според Централната осведомителна организация главната разлика сред бадемовото брашно и белия прахуляк е, че не провокира завишаване на равнищата на захарта в кръвта. Но също по този начин е изненадващо питателна.
Бадемите имат НЕВЕРОЯТЕН резултат върху кожата
Въпреки че е неизбежно, излагането на слънце може да докара до съществени увреждания на кожата, прибързано стареене и изгаряния. Това...

Ползите от брашното от бадеми

Този вид брашно резервира всички потребни качества на бадемите. Бадемовият прахуляк е потребен на първо място, тъй като има богато наличие на витамин Е, който е антиоксидант, пречиства организма от токсични субстанции и удължава живота на клетките и тялото, понижава риска от развиване на разнообразни болести.

Освен това брашното от бадеми  е потребно за стабилизиране на нервната система и облекчава стресото положение, което се улеснява от съдържащия се в него витамин В. Минералите в бадемовото брашно възстановяват работата на сърцето, бъбреците и черния дроб. Благодарение на огромното количество потребни витамини и макро- и микроелементи, бадемовият прахуляк усъвършенства човешкия имунитет, като го защищава от вируси и бактерии.

Вредите от брашното от бадеми
Ето какво ще се случи с тялото ви, в случай че ядете бадеми всеки ден
Бадемите са чудесни ядки, доста вкусни и потребни за здравето. Богат източник са на ненаситени мазнини, витамини, компании и минерали. Техн...

Бадемовият прахуляк може да навреди на човешкото тяло единствено в случай че се употребява прекалено, защото бадемите се усвояват в тялото дълго време, в огромни количества те могат да причинят застой на процеси в стомашно-чревния тракт. За по-добро асимилиране и асимилиране на бадемовото брашно е целесъобразно да бъде употребявано с мед и захар. Брашното от бадеми може да работи противопоказано при хора със сърдечни болести заради високото наличие на етерични масла. Освен това бадемовият прахуляк е с доста калории и може да докара до затлъстяване, в случай че с него се прекалява.

Как да сменяем бадемовото брашно?

Не е елементарно да бъде открит бадемов прахуляк по магазините. Ако не сте съумели да закупите бадемово брашно, можете да опитате да си приготвите вкъщи.

Брашното от бадеми в рецептите за десерти не може да се размени с нищо, защото точно то е в основата на сладкарството. Ако замените бадемовия прахуляк с нормално брашно и следвате рецептата, в последна сметка ще получите ядене, което по усет изобщо няма да дава отговор на оригинала.
Защо бадемите са по-полезни след накисване
Бадемите са едни от най-предпочитаните ядки освен поради това, че вкусни, само че и са доста потребни. Наскоро стана ясно, че когато са нак...
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР