Бадемът е най-полезната храна в света, пише турският вестник Sabah.

...
Бадемът е най-полезната храна в света, пише турският вестник Sabah.
Коментари Харесай

Бадемът е най-полезната храна в света

Бадемът е най-полезната храна в света, написа турският вестник Sabah. Храните имат разнообразни типове влияние върху нашите тела. Благодарение на витамините и минералите в състава им, те играят дейна роля за нашето здраве, предава Нова Телевизия.

Според последните проучвания учените са разкрили най-хранителния и здравословен артикул в света. Както за изгодите за здравето, по този начин и за загубата на тегло, е открито, че бадемите задоволяват доста от ежедневните ни потребности от хранителни субстанции. Ето аргументите, заради които бадемите са оповестени за най-хубавата храна в света:

Доказано е, че бадемите, цялостни с доста хранителни субстанции, оказват помощ да отслабвате. Докато бадемите наподобяват като висококалорична храна с високо наличие на мазнини, яденето на бадеми вместо модифицирани въглехидрати ще понижи приема на калории и ще ви накара да се почувствате по-сити.

Шепа бадеми съдържа 163 килокалории. Този артикул съдържа здравословни ненаситени мазнини, като зехтин. Шепа от тези ядки съдържат 3,4 грама полиненаситени мазнини като омега-3, шест грама протеин и 3,5 грама фибри. От тази позиция бадемите са потребна храна, която се грижи за здравето на сърцето и дейно се бори с неприятния холестерол.

Бадемите са богати на антиоксиданти и изключително суровите бадеми ще бъдат от огромна изгода за тялото ви. Експертите стигнаха до заключението, че яденето на сурови бадеми оказва помощ за понижаване на прочувствения стрес, който всички ние изпитваме през дните на пандемия. Антиоксидантите се борят с високия LDL (лош) холестерол. Установено е, че от тази позиция бадемите също играят много огромна роля.

Шепа бадеми покриват 20% от дневните Ви потребности от магнезий. Консумирайки задоволително от него, можете да компенсирате недостига си на магнезий.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР