Бъбреците са едни от най-важните органи в човешкото тяло, без

...
Бъбреците са едни от най-важните органи в човешкото тяло, без
Коментари Харесай

Невинни грешки, които поставят бъбреците в риск

Бъбреците са едни от най-важните органи в човешкото тяло, без които животът е невъобразим. В тях се правят редица жизненоважни функционалности. Ако не се грижим вярно за тях, сърдечносъдовата ни система е сложена в риск, тялото ни няма да се освобождава от токсините, електролитите в организма ни ще търпят сериозен дисбаланс.

Ежедневно доста от нас позволяват на пръв взор почтени и безобидни неточности в метода си на живот, които обаче могат да слагат бъбреците пред същинско предизвикателство. Кои са тези недотам безобидни привички?

Консумирате модифицирани и пакетирани храни

Почти всички модифицирани и авансово обработени храни за директна консумация съдържат по-големи количества натрий от нужното. Твърде доста сол в храната значи затруднена функционалност на бъбреците. Натрият провокира задръжка на течности в тялото, повишение на кръвното налягане, целулит, влошена бъбречна функционалност, електролитен дисбаланс.

Не контролирате кръвното си налягане

Високото кръвно налягане е рисково за безусловно цялото тяло. В бъбреците има богата мрежа от кръвоносни съдове, някои от които централни. Неконтролираното кръвно налягане може да провокира сериозна дисфункция на бъбреците, бъбречна непълнота, даже инфаркт на бъбреците.

Тютюнопушене

Ракът на белия дроб не е единствената опасност от цигарите. Те могат да причинят доста други здравословни проблеми, в това число бъбречни болести.

Не пиете вода, когато сте жадни

Не всички хора обичат да пият вода. Бъбреците обаче се нуждаят от задоволително течности в тялото, с цел да правят функционалностите си. Ако не пиете вода, когато сте жадни, вие ги поставяте в риск. Жаждата е финален сигнал, че безусловно е трябвало да пиете вода преди да ожаднеете. Тоест, към този момент сте изпаднали в лека форма на дехидратация. По-добре е да пиете регулярно вода денем, с цел да не се стига до ожадняване.

Често пиете болкоуспокояващи или противовъзпалителни

Хроничната болежка е сложна за понасяне. Затова и страдащите от разнообразни болки в тялото постоянно се обръщат към тези притъпяващи болката и възпалението лекарства. Тези медикаменти се усвояват през бъбреците и минават посредством кръвообращението през тях. Честата им приложимост може да ги повреди.

Приемате хранителни добавки

Само тъй като един артикул се дефинира като естествен или естествен, и не се окачествява като медикамент, не значи, че е безопасен. Базираните на растителни екстракти хранителни добавки не са безобидни. Те се филтрират през бъбреците и при неправилна приложимост или при използването им без действителна нужда те могат да навредят на тези значими органи.

Наднормено тегло

Наднорменото тегло, изключително с струпване на мазнини към талията, покачва риска от диабет вид 2. Диабетът във всичките му форми е заболяване, което директно визира бъбреците и с течение на времето може да докара до тяхното увреждане. Контролирайте тежестта си, хранете се вярно и спортувайте повече.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР