Азиатските страни са естествен партньор на България, защото ние сме

...
Азиатските страни са естествен партньор на България, защото ние сме
Коментари Харесай

Президентът: Азиатските страни са естествен партньор на България, защото сме техният мост към Европа

Азиатските страни са натурален сътрудник на България, тъй като ние сме техният мост към Европа. Азия през днешния ден е основен фактор за международния стопански напредък и въздейства все по-силно върху динамичността на интернационалните процеси. Това съобщи президентът Румен Радев, който откри второто издание на фестивала на азиатската просвета „ Цветовете на традициите ". Президентът посочи, че Европейският съюз уголемява разговора с световните политически фактори и стратегическите си сътрудници в Азия, а районът има възходящо значение за международната политика, стопанска система и финанси, за установяването на мир и непоклатимост, както и за битката с тероризма и оправянето с климатичните промени.

„ Азия е необятна и освен като географско, само че и като историческо и културно пространство. Континентът е люлка на антични цивилизации, които със своите културни достижения притеглят вниманието на Европа от остарели времена. Многообразието от традиции, обичаи и достижения в изкуството и изключително във философията на азиатските нации будят удивление ", уточни президентът в словото си по време на откриването.

Румен Радев разяснява, че политиката и стопанската система нормално се слагат на напред във времето, само че в ден като днешния смисъла на културното съдействие и изключително на директните контакти сред хората е голямо. „ Значението на тези контакти бе очебийно и на осмата среща на министрите на културата на Азиатско-европейския конгрес, който се организира тук, в София ", добави президентът.

По думите на президента откритите другарски връзки сред България и азиатските страни се базират и на дейното културно съдействие, което има значителен капацитет за развиване. „ Като ръководител на Съвета на Европейски Съюз, България отдава огромно значение за подсилване на разговора сред Европа и Азия по линия на Азиатско-европейския конгрес, както и за подсилване на съдействието с Асоциацията на страните от Югоизточна Азия ", сподели още Румен Радев.

Събитието е проведено по самодейност на Индонезийското посолство в България, дружно с още 12 дипломатически представителства - на Китай, Филипини, Пакистан, Палестина, Виетнам, Република Корея, Саудитска Арабия, Индия, Тайланд, Япония, Монголия и Иран. Освен показване на културата и традициите на страните, фестивалът е отдаден и на благородна идея - поддръжка за приемните фамилии.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР