Азиатските акции поевтиняват днес след спада на Уолстрийт вчера, а

...
Азиатските акции поевтиняват днес след спада на Уолстрийт вчера, а
Коментари Харесай

Азиатските акции поевтиняват днес след спада на Уолстрийт вчера

Азиатските акции поевтиняват през днешния ден след спада на Уолстрийт през вчерашния ден, а доларът се търгува под пика си от предходната седмица, само че главният фокус на трейдърите бяха съвещанията на централните банки и началните стадии на отчетния сезон в Съединени американски щати.

Азиатско-тихоокеанският показател на MSCI се намали с 0.46%, изтривайки част от растежа си от 1.8% от през вчерашния ден и е на път да се върне към достигнатото през предходната седмица двегодишно дъно.

Азиатските софтуерни акции, като Alibaba, Samsung и Nintendo, оглавиха спада, откакто щатската борса записа намаления през вчерашния ден - след появилата се информация, че Apple възнамерява да за забави темпа на наемане на чиновници и разноските през идната година.

Признак, че пазарите към момента търсят посока, е това, че фючърсите на щатските показатели S&P и Nasdaq нарастват с по към 0.3% в ранната азиатска сесия, а японският Nikkei се увеличи с 0.8%, откакто през вчерашния ден пропусна растежа в Азия, защото не се търгуваше поради почивен ден.

Пазарите чакат огромно покачване на лихвите от 75 базисни пункта на съвещанието на Федералния запас на Съединени американски щати през идната седмица, отдалечавайки се от вероятността за нарастване със 100 базисни пункта, макар че към момента има известна възможност за сходно развиване.

Спадът в упованията за покачване на лихвите със 100 базисни пункта в края на седмица оказа помощ на акциите да запишат покачвания в петък в Съединени американски щати и в Азия и Европа в понеделник.

Заседанията на Европейската централна банка (ЕЦБ) и на Централната банка на Япония са в четвъртък, като упованията са, че ЕЦБ ще стартира да покачва лихвите с нарастване от 25 базисни пункта, до момента в който от Централната банка на Япония не се чакат особени промени.

От Goldman Sachs Group Inc през вчерашния ден предизвестиха, че може да забавят темпа на наемане на нови чиновници и да лимитират разноските на фона на влошаващите се стопански вероятности. Инвестиционната банка разгласи 48% спад в тримесечната си облага. Тъй като резултати обаче бяха по-добри от предстоящите, акциите на компанията нарастнаха с 2.5%, осведоми Ройтерс.

На валутните пазари доларът продължава с бавното си оттегляне от достигнатия през предходната седмица 20-годишен връх.

Еврото се търгуваше против 1.0143 $, откакто се възвърне от късия си спад под 1 $ през предходната седмица за първи път от 2002 година Един $ пък се разменяше против 138.34 японски йени, под 24-годишния връх от 139.39, който също беше доближат предходната седмица.

Доходността по щатските 10-годишни държавни облигации беше на равнище от 2.9781%. Тази по двегодишните бумаги беше 3.1702%.

Петролът се търгува без смяна, като ограничи спада от по-рано денем, откакто през вчерашния ден нарастна с 5%.

Брентът се търгуваше на цена от 106.30 $ за барел, а щатският лек недопечен нефт (WTI) при 102.58 $ за барел.

Спот цената на златото се движи към 1 706 $ за тройунция.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР