Азиатските акции поевтиняват днес, след като инвеститорите прибраха печалби при

...
Азиатските акции поевтиняват днес, след като инвеститорите прибраха печалби при
Коментари Харесай

Цената на щатския лек суров петрол е 62.16 долара за барел

Азиатските акции поевтиняват през днешния ден, откакто вложителите прибраха облаги при софтуерните бумаги, на фона на опасенията от по-сериозни регулации, откакто стана ясно, че Фейсбук е позволила непозволен достъп до потребителските данни.
Отстъплението при акциите пристигна на фона на предстоящата първа среща на Джером Пауъл като ръководител на Федералния запас, която стартира по-късно през днешния ден и поради опасенията, че президентът на Съединени американски щати, Доналд Тръмп може да наложи спомагателни протекционистични ограничения.
Азиатско-тихоокеанският показател на MSCI се намали с 0.4%. Японският показател Nikkei радна с 1.0%.
На Уолстрийт S&P 500 през вчерашния ден изгуби 1.42%, до момента в който софтуерният Nasdaq Composite падна с 1.84%. И двата показателя записаха най-лошия си ден от пет седмици.
Фейсбук оглави загубите през вчерашния ден, като акциите на компанията поевтиняха с 6.8%, откакто законодатели от Европа и Съединени американски щати настояха от обществената мрежа да обяснят по какъв начин анализаторска компания, която е работила по кандидат-президентската акция на Доналд Тръмп, се е сдобила непозволено с достъп до персоналните данни на 50 милиона консуматори.
Освен това опасенията за евентуална комерсиална война също оказаха въздействие на пазара, откакто президентът Тръмп наложи мита за вноса на стомана и алуминий.
До петък администрацията на Тръмп се чака да разгласи нови мита върху китайски импорт на стойност до 60 милиарда $.
Няколко огромни щатски компании, измежду които Wal-Mart Inc и Target Corp, през вчерашния ден приканиха Тръмп да не постанова високи мита за артикули, внасяни от Китай.
Резкият спад в цените на акциите ограничи лихвите по щатските дълготрайни държавни облигации, до момента в който тези по краткосрочните бумаги набъбнаха преди предстоящото повдигане на лихвите от страна на Фед.
Лихвата по 10-годишните облигации остана съвсем без смяна на равнище от 2.857%, или 10 базисни пункта под четиригодшния връх от 2.957%, допрян преди месец.
Лихвата по двегодишните бумаги набъбна до 9.5-годишен връх от 2.32%, на фона на упованията Фед да вдигне главната си рента до 1.50-1.75% от актуалните 1.25-1.50%.
Въпреки това доларът съвсем не нарастна. Вместо това еврото бе в центъра на вниманието, откакто Ройтерс осведоми, че ръководителите на Европейската централна банка (ЕЦБ) трансформират тематиката на дебата си от изкупувания на облигации към предстоящото придвижване на лихвените проценти.
Еврото нарастна до 1.2345 $, оттласквайки се от достигнатите в предходния ден 1.2258.
Британският паунд нарастна до едномесечен връх от 1.4088 $, откакто Англия и Европейски Съюз се договориха за 21-месечен временен интервал след брекзит.
За последно паундът се разменяще против 1.4037 $.
Йената остана съвсем без смяна на равнище от 106.01 по отношение на $.
Промяна липсваше и при цените на петрола. Фючърсите на брента се търгуваха на равнище от 66.19 $ за барел. Цената на щатския лек недопечен нефт бе 62.16 $ за барел.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР