Азиатските акции изтриха спечеленото по-рано през деня и отстъпват от

...
Азиатските акции изтриха спечеленото по-рано през деня и отстъпват от
Коментари Харесай

Затварянето на петролопровода между САЩ и Канада породи опасения около доставките

Азиатските акции изтриха извоюваното по-рано денем и отстъпват от 10-годишния си връх, на фона на пониженията на пазарите в Китай и Южна Корея. В същото време еврото нарастна до двумесечен връх по отношение на $.

Азиатско-тихоокеанският показател на MSCI набъбна при започване на сесията, откакто в петък показателите на Уолстройт записаха покачвания, само че за последно се търгуваше с намаляване от 0.65%.

В четвъртък показателят се увеличи до най-високото си равнище от 2007 година

Южнокорейският показател KOSPI през днешния ден бележи намаляване от 1.3% след спад в цените на софтуерните компании, подбуден от отчет на анализатори, съгласно който “супер цикълът” при чиповете скоро ще стартира да отслабва. Най-голям бе спадът в цената на акциите на Samsung Electronics.

Ръстът при акциите на софтуерните компании увеличи S&P 500 и Nasdaq до рекордни равнища в петък, само че наблюдаващи означиха, че търсенето за софтуерни артикули, като полупроводници, ще намалее.

Шанхайският главен показател записа спад от 0.7%, достигайки до тримесечно дъно.

Акциите в Китай към този момент бяха сложени под напън, откакто предходната седмица инвеститорското доверие бе разтърсено от ограниченията на държавното управление за ограничване на финансовите опасности и спада на пазара на облигации.

Японският показател през днешния ден изтри първичното си покачване и бележи спад от 0.3%.

При валутите еврото се търгува съвсем без смяна на равнище от 1.1922 $, откакто преди този момент доближи 1.1946, което бе най-високото му равнище от 22 септември.

Еврото също по този начин бе подкрепено от единодушието, което Социалдемократите в Германия дадоха в петък за обновяване на договарянията за сформиране на съдружно държавно управление с канцлера Ангела Меркел.

Политическата неустановеност в Германия, която произтича от неуспеха на Меркел да образува държавно управление, обезцени еврото при започване на предходната седмица.

Силното евро задържа доларовия показател, който следи представянето на $ по отношение на шест други съществени валути, на равнището от 92.805, близо до двумесечния най-малко от 92.675 пункта, доближат в петък.

Доларът се обезцени с 0.15%, до 111.375 йени.

Австралийският $ поевтиня с 0.3%, до 0.7597, откакто набъбна с близо 0.75% в миналата седмица.

Новозеландският $ нарастна с 0.1%, до 0.6855 щатски $, възстановявайки част от загубите от петък.

Фючърсите на щатския лек недопечен нефт нарастнаха до 2.5-годишен връх от 59.05 $ за барел. Затварянето на петролопровода сред Съединени американски щати и Канада породи опасения към доставките, а вероятностите за продължение на рестриктивните мерки в производството от страна на ОПЕК също поддържаха суровината.

Въпреки това цената на щатския лек недопечен нефт губи 24 цента, до 58.71 $ за барел, до момента в който петролът от сорта брент поевтиня с 6 цента, до 63.80 $ за барел.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР