Азербайджанският президент Илхам Алиев се извини днес в телефонен разговор

...
Азербайджанският президент Илхам Алиев се извини днес в телефонен разговор
Коментари Харесай

Алиев се извини по телефона на Путин за убийството на руски войници в Нагорни Карабах

Азербайджанският президент Илхам Алиев се извини през днешния ден в телефонен диалог на съветския си сътрудник Владимир Путин за гибелта на бойци от съветския миротворчески контингент в Нагорни Карабах през вчерашния ден, заяви Ройтерс, като се базира на Кремъл, съобщи Вести и Българска телеграфна агенция.

В изказването се споделя, че Путин е подчертал какъв брой е значимо гарантирането на сигурността и правата на етническите арменци в азербайджанския отцепническия район, чиито сили бяха принудени да се предадат след стремително нахлуване от страна на Азербайджан.

Военнослужещи от съветския миротворчески контингент са били убити при пукотевица по автомобила, с който били тръгнали от бдителен пост, съобщи нощес министерството на защитата на Русия. То не сподели кой може да стои зад офанзивата.

Задържани са първите обвинени за гибелта на съветски миротворци в Нагорни Карабах, оповестиха източници на ТАСС и Интерфакс от съветската Агенция за сигурност. Според агенциите командирът на корпуса на азербайджанските въоръжени сили, чиито подчинени може да са виновни за гибелта им, е бил отхвърлен от служба.

" Командирът на корпуса на азербайджанските въоръжени сили, чиито подчинени са отговорни за гибелта на военнослужещите от съветския мироопазващ контингент, е отхвърлен от служба ", съобщи източникът на организациите. Други детайлности не бяха обявени.

Заместник-командирът на съветския мироопазващ контингент в Нагорни Карабах е умрял вследствие на обстрела. За гибелта на Иван Ковган, който е бил и заместник-командир на подводните сили на съветския Северен флот, оповестяват Петербургският клуб на моряците от подводните сили и ветераните от ВМФ, както и мурманските издания SeverPost и Bee-Port.

" Вчера в Армения умря заместник-командирът на подводните сили на Северния флот по военно-политическите въпроси капитан I сан Иван Ковган. Той беше командирован там преди два месеца като заместник-командир на мироопазващия контингент. Той е бил в кола, по която е било стреляно. Вечен покой. ", се споделя в известието на клуба на моряците. В него се прецизира, че починалият е живял в мурманския град Гаджиево.

По данни на SeverPost Иван Ковган е умрял три дни преди 53-ия си рожден ден. Според данните заместник-командирът на подводните сили на Северния флот е бил в командировка в Нагорни Карабах от 11 май. Не се оповестява по кое време ще се състои погребението на офицера.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР