Азербайджанските власти са арестували френски гражданин, заподозрян в шпионаж, заяви

...
Азербайджанските власти са арестували френски гражданин, заподозрян в шпионаж, заяви
Коментари Харесай

Азербайджан арестува французин за шпионаж

Азербайджанските управляващи са арестували френски жител, обвинен в шпионаж, съобщи във вторник посланикът на Азербайджан във Франция на фона на дипломатически спор с Париж, който продава оръжия на противника на Баку, Армения, написа европейската редакция на " Политико ".

" Заподозрян в осъществяване на дейности на шпионаж, Мартин Риан... беше задържан на 4 декември ", сподели посланикът на Азербайджан в Париж Лейла Абдулаева пред Франс прес.

След това правосъдните управляващи " подредиха задържането му за период от четири месеца ", сподели посланикът, добавяйки, че френското посолство в Баку е било осведомено " незабавно щом е бил задържан ".

Новината идва на фона на ескалиращото дипломатическо напрежение сред Азербайджан и Франция заради поддръжката на Париж за Армения.

Франция, която е дом на най-голямата арменска диаспора в Европа, ускори съдействието си в региона на защитата с Армения през последните месеци.

След превземането от Азербайджан на отделилия се район Нагорни Карабах, френското държавно управление през октомври разгласи, че ще продаде системи за противовъздушна защита на Ереван.

През декември Баку изгони двама френски дипломати заради " държание, което не е съвместимо с дипломатическия им статут ". Френското външно министерство отговори, като изгони двама азербайджански дипломати ден по-късно и съобщи, че " изрично отхвърля обвиняванията ".
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР