Азербайджанската държавна телевизия излъчи във вторник кадри, показващи как механични

...
Азербайджанската държавна телевизия излъчи във вторник кадри, показващи как механични
Коментари Харесай

Азербайджан разрушава сградата на бившия арменски парламент на Карабах

Азербайджанската държавна телевизия излъчи във вторник фрагменти, показващи по какъв начин механични копачи унищожават постройката, в която в миналото се е помещавал Народното събрание на отделилите се етнически арменци в Нагорни Карабах, предава " Ройтерс ".

Гигантски железни нокти раздраха зидарията на изкормената постройка, демонстративно наблягайки възобновяване на контрола от страна на Азербайджан, откогато неговите сили си върнаха Карабах предходната година и повече от 100 000 етнически арменци избягаха.

Преди това районът беше де факто самостоятелен от Баку след войната , която обхвана разпадането на Съветския съюз в края на 80-те и началото на 90-те години.

Азербайджанските държавни медии оповестиха, че постройката на Народното събрание, дружно със прилежаща постройка, в която се обитава арменска асоциация на ветерани от войната, са били разрушени, защото са били издигнати " нелегално ".

Армения упрекна Азербайджан в етническо пречистване - обвиняване, отхвърлено от Баку, който настоя, че арменците в анклава са добре пристигнали да останат на територията.

Карабахските арменци настояват, че са напуснали всеобщо, тъй като не се усещат сигурни в Азербайджан.

Президентът на Азербайджан Илхам Алиев организира боен церемониал през ноември на централния площад на столицата покрай постройката на Народното събрание и беше сниман да гази арменското сепаратистко знаме на Карабах.

Арменците упрекнаха Азербайджан в заличаване на тяхното културно завещание в региони под контрола на Баку, нещо, което Азербайджан отхвърля.
 Армения към момента подготвена да подпише мир с Азербайджан
Армения към момента подготвена да подпише мир с Азербайджан

Чака Баку да разгласи волята си
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР