Азербайджанската армия е навлязла в зоната на отговорност на руския

...
Азербайджанската армия е навлязла в зоната на отговорност на руския
Коментари Харесай

Азербайджан нахлу в руската мироопазваща зона на Нагорни Карабах


Азербайджанската войска е навлязла в зоната на отговорност на съветския мироопазващ контингент на територията на Нагорни Карабах, заяви съветското министерство на защитата, представено от РИА Новости.
„ От 24 март до 25 март въоръжените сили на Република Азербайджан, нарушавайки наредбите на тристранното изказване на водачите на Русия, Азербайджан и Армения от 9 ноември 2020 година, влязоха в зоната на отговорност на съветския мироопазващ контингент на територията на Нагорни Карабах и са основали бдителен пост “, означиха от министерството.
Освен това азербайджанските войски нанесоха четири удара с дронове Bayraktar TB2 по елементи на Народно Карабахската Република /НКР/ в региона на селището Фурах.
Министерството на защитата отбелязва, че сега командването на съветския мироопазващ контингент подхваща ограничения за разрешаване на обстановката и връщане на войските в първичното им състояние.

„ Беше изпратен апел към азербайджанската страна за евакуиране на войските “, прибавиха от съветското МО.

По-рано президентът на непризнатата република Нагорни Карабах Арайк Арутюнян разгласи военно състояние.
В края на септември 2020 година военните дейности в Нагорни Карабах се възобновиха и доведоха до цивилни жертви. Страните направиха няколко опита да сключат помирение, само че сполучливо се оказа само тристранното съглашение, реализирано през нощта на 10 ноември. С посредничеството на Москва Азербайджан и Армения се споразумяха за цялостно преустановяване на огъня и замяна на пленници и тела на починалите. Ереван съобщи на Баку регионите Калбаджар, Лачин и Агдам. Освен това в района бяха ситуирани съветски миротворци, написа РИА Новости.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР