Азербайджан обяви за международно издирване бившия ръководител на непризнатата Нагорно-Карабахска

...
Азербайджан обяви за международно издирване бившия ръководител на непризнатата Нагорно-Карабахска
Коментари Харесай

Азербайджан обяви за международно издирване бивш командир от Нагорни Карабах

Азербайджан разгласи за интернационално търсене някогашния началник на непризнатата Нагорно-Карабахска република (НКР) Арайк Арутюнян и командира на карабахската войска Джалал Арутюнян, заяви основният прокурор на Азербайджан Кямран Алиев, съобщи ТАСС, представена от Българска телеграфна агенция.

" Арайк Арутюнян, Джалал Арутюнян, както и [бившият външен министър на НКР] Давид Бабаян са оповестени за интернационално търсене по отношение на закононарушения, осъществени по време на 44-дневната война от 2020 година Един от тях към този момент е арестуван и сега се организира следствие. Азербайджанската общност ще получи подробна информация в близко бъдеще ", сподели основният прокурор.

Бабаян беше арестуван от азербайджанските сили за сигурност на 29 септември. Той е упрекнат в обмисляне, подготовка, разрастване и водене на нападателна война. Освен това е упрекнат във рекрутиране, образование и финансиране на наемници, нарушение на интернационалното филантропично право по време на въоръжен спор, предоставяне на незаконни заповеди, образуване на тероризъм и подбудителство на национална ненавист.

Според основния прокурор на Азербайджан повече от 300 души от средите на длъжностните лица и командирите на НКР са оповестени за интернационално търсене. " Призовавам ги да се предадат на управляващите непринудено ", добави Алиев.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР