Азербайджан няма нищо общо с решението на местните арменци от

...
Азербайджан няма нищо общо с решението на местните арменци от
Коментари Харесай

Азербайджан отрича да има нещо общо с решението на арменците да напуснат Нагорни Карабах

Азербайджан няма нищо общо с решението на локалните арменци от Карабахския регион на Азербайджан да се реалокират в Армения или друга страна, съобщи министерството на външните работи в Баку, съобщи организация Азертадж.

" Готови сме да им създадем условия за по-добър занаят, в сравнение с са били под заложничеството на военната хунта, основана от Армения. Азербайджан е решен да реинтегрира арменските поданици като равноправни жители и Конституцията, националното законодателство на Азербайджан и интернационалните задължения, които сме поели, обезпечават солидна основа за тази цел ", обявиха още от дипломатическото ведомство.

" На министър-председателя Пашинян е добре известно, че актуалното овакантяване на арменските поданици на Карабахския регион на Азербайджан е тяхно персонално и самостоятелно решение и няма нищо общо с насилственото пренасяне. Ако някои сегменти от арменските поданици не желаят да живеят и да се подчиняват на законодателството и разпоредбите на Азербайджан, ние не можем да ги принудим да го създадат. Напротив, ние призоваваме арменците да не напущат местата си на престояване и да бъдат част от многонационален Азербайджан ", съобщи още външното министерство в Баку. 

Ведомството прикани Ереван да спре пречките пред процеса на реинтеграция  на локалните арменци, в случай че Армения желае в района да се откри мир и сигурност.

Армения споделя, че Азербайджан е изселил наложително 70 500 арменци от района, съобщи Арменпрес. Миналата седмица Азербайджан си върна напълно контрола върху тази област, която е интернационално приета част от неговата територия, само че е обитаема преобладаващо с етнически арменци. Преди азербайджанската военна интервенция Нагорни Карабах имаше население от 120 хиляди души, отбелязва Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР