Азербайджан изпрати дипломатическа нота до Русия относно незаконната експлоатация на

...
Азербайджан изпрати дипломатическа нота до Русия относно незаконната експлоатация на
Коментари Харесай

Азербайджан с дипломатическа нота до Русия

Азербайджан изпрати дипломатическа нота до Русия по отношение на " противозаконната употреба " на естествените запаси в Карабах, съобщи турската организация „ Йени шафак “.

" Наблюдава се противозаконна употреба и плячкосване на естествени запаси, изключително в златната мина " Kyzylbulag " и в медна мина " Demirli ", " се споделя в изказването. Добавя се, че на представителите на Азербайджан не е обезпечен безконтролен достъп до посочените мини.

В нотата се отбелязва, че са извършени договаряния сред двете страни и е реализирано съглашение в събота, 10 декември. Въпреки това на формалните лица от Баку е било попречено да посетят региона. Министерството на външните работи на Азербайджан съобщи, че Баку неведнъж е отправял апели към съветския мироопазващ контингент в района да предотврати " противозаконната употреба " на естествените запаси и да спре негативното ѝ влияние върху околната среда.

В нотата се показва, че е неприемливо е да се попречва визитата на азербайджански чиновници в мините и да се слагат каквито и да било условия.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР