Азербайджан и Армения постигнаха принципни споразумения по точките на мирния

...
Азербайджан и Армения постигнаха принципни споразумения по точките на мирния
Коментари Харесай

Турското външно министерство: Баку и Ереван се споразумяха по основните точки от мирния договор

Азербайджан и Армения реализираха кардинални съглашения по точките на мирния контракт. Това съобщи турският външен министър Мевлют Чавушоглу в ефира на телевизионния канал Tvnet. Думите му са представени от РИА Новости.

„ Беше реализирано единодушие по кардиналните точки – те бяха пет. Това включва взаимното признание на териториалната целокупност, демаркирането на границите и така нататък Остава единствено да ги използван “, сподели Чавушоглу.

Турският посланик изясни още, че процесът на нормализиране на връзките сред Анкара и Ереван и арменско-азербайджанските договаряния за спокойно съглашение не могат да протичат настрана един от различен.

Ден преди този момент турският президент Тайип Ердоган съобщи, че има вяра в цялостното нормализиране на връзките с Армения. На 6 октомври арменският министър председател Никол Пашинян се срещна за първи път с Ердоган в коридорите на срещата на върха на Европейската политическа общественост. Темата на диалога не беше разкрита.

Отношенията сред Армения и Турция бяха помрачени от редица спорове. Турция поддържа близки връзки с Азербайджан, страна в спора с Армения за Нагорни Карабах. Съобщава се, че по време на изострянето на обстановката в Карабах през 2020 година Анкара е оказала помощ на Баку.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР