Аз съм в много неизгодно положение спрямо това правителство, защото

...
Аз съм в много неизгодно положение спрямо това правителство, защото
Коментари Харесай

Писателят Стефан Цанев: Може би героите на България са още в родилния дом

Аз съм в доста неизгодно състояние по отношение на това държавно управление, тъй като говорех, че би трябвало да дойдат младите да ръководят. Давах образец с Мойсей и Стамболов, с цел да дойдат да ръководят хората незаразени с иго. Така че би трябвало да съм доста удовлетворен, обаче не съм доста удовлетворен, тъй като помните ли имаше един анкедот за парния локомотив, който употребявал цялата си пара да надува свирката. Локомотивът стои на едно място, а надува свирката колкото може – сякаш се движи бързо. Това значи, че доста приказват, а малко правят. Продължаваме промяната не престават политиката на предходните 2 държавни управления – към този момент станаха 10 месеца, година съвсем. На мен ми е мъчно да кажа, че нещо е направено през това време, уточни Стефан Цанев в коментар за първите дни от работата на новия кабинет.

Мен като човек, който е живял към този момент твърдо дълго, ме стъписват някои неща, които съм чувал преди 70 година Не може да приказва един министър-председател и да приказва с самоувереност по тази причина по какъв начин вика службите и вика по кое време ще стартират арестите – това съм го чувал някъде 1946 година Да ме извини доста този човек, който не е расъл тук и не е живял тогава, само че тези думи аз не желая да слушам повторно, нито да претърпявам този призрачен сън – споделям му го в упор. Защото изпълнителната власт да диктува арести без да има учредения и доказателства – този филм към този момент сме го гледали и то с доста нечовечен край, уточни още той.

Така че това момче – да ме извини че по този начин го назовавам, само че доста бърка с тези прибързани и жестоки изречения и той самичък влиза в клопката си. Включително с тези 19 души, които е докладвал пред прокуратурата – всеки от тези хора може да го даде под съд, в случай че няма задоволително доказателства по тази причина. Как става това оскверняване – авансово да наречеш някой нарушител, без да има съд. Съдът е единственият, който може да каже това, а не ръководещият, и то в 21 век, и то в Европа, безапелационен е Цанев.

Аз не мога да схвана от кое място пристигна тази ненавист към нас – може би от африканските нации. Нашите партии се отнасят една към друга като врагове – не разбирам за какво в другите страни партиите си сътрудничат и откакто са изгубили, те стават съпротива, само че в действителност поддържат ръководещата партия. У нас е деструктивно и пагубно за страната ни, на живот и гибел. И не рецесията с тока, а психическата рецесия и омразата е най-страшният феномен, който ще разсипе всичко в нас, посочи Стефан Цанев.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР