Аз съм бивш футболист, бивш треньор, бивш технически директор, бивш

...
Аз съм бивш футболист, бивш треньор, бивш технически директор, бивш
Коментари Харесай

Футболът е проста игра, но е трудно да играеш просто | Йохан КРОЙФ

„ Аз съм някогашен футболист, някогашен треньор, някогашен механически шеф, някогашен почетен президент. Хубав лист, който още един път демонстрира, че всичко си има край ”. Това споделяше за себе си огромния Йохан Кройф. Трикратният притежател на „ Златна топка ”, именитият холандец, извел тима на Барселона до звездни висоти си отиде от този свят на 68-годишна възраст. За огромната игра, успехите и дързостта във футбола, с думите на Кройф.

Намирам за тотално сбъркана практиката да се отхвърлят гении поради компютърни данни. Според сегашните критерии, преди време аз нямаше да имам място в Аякс. Когато бях на 15, не можех да ритна топката на повече от 15 метра с левия си крайник и на 20 с десния. Моите качества като техника и взор върху играта обаче, няма по какъв начин да бъдат засечени и измерени от компютър.

Техника не значи да жонглираш с топката хиляди пъти. Всеки може да го реализира с повече тренировки, а след това да постъпи на работа в цирка. Техника е да подадеш пас с едно допиране, с точната скорост и на точния крайник на твоя съотборник.

На терена има единствено една топка, тъй че би трябвало да я имаш.

В моите отбори вратарят е първият нападател, а нападателят е първият бранител.

Защо да не победим по-богат клуб? Никога не съм виждал торба с пари да бележи гол.

Има единствено един миг, в който можеш да пристигнеш в точния момент. Ако в този момент не си там, значи или си подранил, или си просрочен.

Статистически потвърдено е, че един състезател има топката единствено по 3 минути на мач. От изключителна значимост е какво той прави в останалите 87 минути, в които не играе с нея. Това дефинира дали е добър състезател или не.

Не съм набожен. В Испания всички играчи се кръстят, преди да излязат на терена. Ако това в действителност действаше, всички мачове трябваше да приключват наедно.

Качеството без резултати е безсмислено. Резултатите без качество са скучни.

Има доста малко играчи, които знаят какво да вършат, когато не ги пазят. Затова споделям на моите футболисти: „ Този нападател е доста добър, само че не го пазете ".

Ако желаех да го разберете, щях да ви го обясня по-добре!

Снимки: myautos.ga, community.livejournal.com, sbroccoefairplay.altervista.org, wikipedia, telegraaf.nl

Източник: webstage.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР