„Аз разчитам Министерството на регионалното развитие и благоустройството, освен съставянето

...
„Аз разчитам Министерството на регионалното развитие и благоустройството, освен съставянето
Коментари Харесай

Проверката на пешеходните пътеки в цялата страна показа фрапиращи нарушения

„ Аз разгадавам Министерството на районното развиване и благоустройството, с изключение на съставянето на указател на пешеходните пътеки в страната, какъвто ангажимент към този момент е стихотворец от министър Нанков, в къс период да показа предложение за смяна на нормативната уредба, тъй че инспекции като тази да се вършат годишно на територията на цялата страна, а неизпълнението на отговорностите да има за последица съществени наказания. Министерството на вътрешните работи следва да употребява в рамката на инспекцията и нейното завършване всички благоприятни условия, които настоящото законодателство дава, с цел да наложи стопаните на пътя, без значение дали приказваме за улици в обитаемото място или част от републиканската пътна мрежа, да отстранят нарушаванията за период не по-дълъг от 30 юни 2018 година “, акцентира Цацаров, представен от БГНЕС.
Предвидени са наказания в размер сред 2000 и 7000 лв. при несъблюдение на предписанията.
Според Цацаров е неприличен описът с областите, в които има най-вече нарушавания.
Системи извършители по отношение на сигнализацията на маркировката на пешеходни пътеки са областите Благоевград, Пазарджик, Стара Загора, Хасково. Това сподели министърът на вътрешните работи Валентин Радев.
„ За да не се размива отговорността, пред вас сме министерствата, които дават отговор за тази активност, само че липсват общините. Те не са тук, тъй като не са институции. Ние ще разкажем по какъв начин мина инспекцията. 28 области – 13 981 са общо тестваните пешеходни пътеки в обитаемоте места “, изясни Радев. „ Минаваме по трите типа – двете зебри 8.1 и 8.2 и повдигнати пешеходни пътеки. От вид зебра 8.1 са тествани близо 10 000 пътеки “, изясни той.
„ Неправилно маркиране – или маркировката не е изпълнена вярно, или е износена. Южна България се показва много зле тук. За неправилното разположение на пътеките – 18%, Перник, Стара Загора, Варна. При 53% от пътеките дистанцията е нарушено, да вземем за пример сред две пътеки има по-малко от 250 метра. В София-град има най-вече такива. Сигнализацията също е нарушена – 5000 изчезнали знаци. Най-много са в Бургас, по Черноморието “, разяснява Радев.
Министърът изясни, че погрешно маркирани или износени пешеходни пътеки има в Южна България.
Радев разясни, че неправилното разстояние сред пътеките е доста рисково. „ Колите не понижат толкоз бързо за 250 м. и става рисково за пешеходците “ , добави той.
„ Проверени са 980 повдигнати пешеходни пътеки, от тях 244 са погрешно маркирани, с изключение на износени са и оцветени в разнообразни цветове. Има разпоредба всички ще получат наставления. Системи извършители по отношение на сигнализацията на маркировката, „ срамния лист “ – Благоевград, Пазарджик, Стара Загора, Хасково. Трябва да има промени “, сподели още вътрешният министър, представен от Фокус.
Той посочи, че ще продължи наблюдението, ще се дават наставления в областите. „ Основно кметовете да са задължени, има периоди, за които да следим, имаме пълномощия даже да глобяваме неизпълнението “, добави Радев.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР