Аз политически коментари няма да правя. Така ръководителят на спецпрокуратурата

...
Аз политически коментари няма да правя. Така ръководителят на спецпрокуратурата
Коментари Харесай

Маджарова: Искането за предсрочно освобождаване на Иван Гешев е политическо

Аз политически мнения няма да върша. Така ръководителят на спецпрокуратурата Валентина Маджарова в отговор на въпрос за импортирания сигнал във Висш съдебен съвет за предварителното освобождение на основния прокурор Иван Гешев .

За мен това искане е политическо, само че аз съм магистрат и няма да върша политически мнения, сбита бе прокурор Маджарова.

„ Магистрати от спецпрокуратурата по никакъв метод не се нахлували в президентството, а направиха и започнаха дейности след съответно позволение от български съд “, посочи ръководителят на спецпрокуратурата.

Магистрати от спецпрокуратурата пристъпили на територията на президентството след покана и по съблюдаване на разпоредбите, като били въведени от административен секретар на президентството. Други изказвания за навлизане някъде е най-малкото лъжа и манипулативно поднесено, посочи прокурор Маджарова.

„ По тематиката навлизане, мисля че е извънредно време, че такова няма, а самата постройка президентство не разполага с някаква законова възбрана, не се употребява с привилегия, че да не се правят дейности по следствие. Те бяха направени след авансово позволение от съд “, сподели Маджарова.

По отношение на подслушванията на ГДБОП по две следствия Маджарова съобщи, че за нелегално и нерегламентирано подслушване не може да става дума. Не са подслушвани политици, увери тя и добави, че на никого правата не са нарушени.

Прокурор Маджарова се похвали, че в Специализирана прокуратура има дело и е реализирана неоправдателна присъда по отношение на министър. Чака се последната инстанция от Върховен касационен съд, с цел да се прегледа казусът. За нея персонално буди неразбиране събитието, че като се изключи наблюдаващите прокурори не би следвало някои различен да е наясно с обстоятелства и условия по делото. Никои с изключение на прокурорите не е наясно с предметите на следствието, посочи прокурор Маджарова.

„ Да, по това досъдебно произвеждане има прилагани СРС-та, само че вследствие на използването на тези СРС-та има направени над 50 материални доказателствени средства. За да не осветя следствието ще кажа единствено един факт по делото, тъй като не е здравословно за самото досъдебно произвеждане “, акцентира Маджарова.

Освен това тя посочи, че един предприемач в Дубай (явно визирайки Васил Божков, бел. ред.) е с в повдигнато обвиняване за уредник на ОПГ на осъществяване на подривна активност там, където се провеждали мирни протестни дейности. Предмет на следствие по делото не са гражданските митинги.

Прокурор Маджарова не е наясно какви материални доказателства са приобщени по делото за културното завещание на Васил Божков. Тя посочи, че няма теч на информация от спецпрокуратурата по делата.

Спецпрокуратурата е атакувана, тъй като работи

" Спецпрокуратурата е атакувана от много дълго време и не спяхме да работи. Спецпрокуратурата е атакувана не тъй като не работи, а тъй като работи ", съобщи новият ѝ началник.

Има развиване по тематиката шпионаж, корупция, финансова цялост и всичко това се дължи на спецпрокуратурата, акцентира Маджарова.

В спецпрокуратурата се работи доста и каквото и да става, без значение какво са изискванията и събитията, прокурорите ще продължат да работят и да съблюдават закона, увери тя.
 Валентина Маджарова публично оглави Спецпрокуратурата Валентина Маджарова публично оглави Спецпрокуратурата
Прокурор Валентина Маджарова е новият началник на Специализираната прокуратура. С това се похвали тя на конференция пред журнали...

Магистратите в спецпрокуратурата са високо ценени от всички европейки сътрудници, посочи прокурор Маджарова. Работата на магистратите от спецпрокуратурата всекидневно получава позитивен отзив от всички европейски сътрудници, което е казус. Два от въпросите на прокуратурата намират в особено място в отчета на Европейската комисия, удовлетворена е Маджарова.

Никой не може да от чете, че мониторингът във връзка с проведена престъпност отпадна поради труда на магистратите на профилираната прокуратура. Решил се казусът с телефонните измами още веднъж с помощта на спецпрокуратурата, регистрира прокурор Маджарова.

„ Понеже сме атакувани и за това ви приказвам това нещо. Ние следваме политиката на гласност, бистрота и разгласяваме непрекъснато известия. Изключително висок е приносът на спецпрокуратурата срещу екологичната среда “, безапелационна бе тя.

Специализирана прокуратура по-скоро вследствие на дейния и самодеен метод на дейностите на прокурори по реда на член 72 от Наказателно-процесуален кодекс се обезпечи имущество за над 3 милиарда лв.. Това е работа, която визира ползи и за това съгласно спецпрокуратурата е това недоволство против съществуването на спецпрокуратурата.

„ В Специализирата прокуратурата извънредно доста се работи и извънредно законосъобразно “, приключи Маджарова.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР