Аз пия вино и през деня, и вечерта, каза френският

...
Аз пия вино и през деня, и вечерта, каза френският
Коментари Харесай

Еманюел Макрон: Пия вино и денем, и вечер

Аз пия вино и денем, и вечерта, сподели френският президент Еманюел Макрон Еманюел Макрон е роден на 21 декември 1977 година в град Амиен. Той е... към профила, съобщи РИА Новости.

Държавният глава на западноевропейската страна пред парижка медия съобщи, че напитката е неразделна част от френската просвета. Той пред публицисти уточни, че няма да разреши виното да бъде приравнено към твърдия алкохол и бирата. "Общественото здраве е застрашено от това, че френските младежи се напиват с бира и концентрати. В случая с виното не е по този начин ", сподели още той. "Виното е част от нашата просвета и аз го употребявам и през деня и през вечерно време. Докато съм в Елисейския замък, няма да позволи никакви промени в законодателство във връзка с алкохола и тютюна ", безапелационен бе Макрон.

Думите на президента пристигнаха на фона на спор, който бе разпален от министъра на опазването на здравето Аниес Бузин. "Винената промишленост твърди, че тази напитка е оплезва. Обаче виното е нездравословно, колкото и всички останали алкохолни напитки ", съобщи тя по-рано този месец.

В отговор на изявлението на здравния министър няколко френски интелектуалци и учени приканиха Бузин да не демонизира обичайната напитка.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР