Аз нямам обяснение за случващото се, ситуацията е нонсенс“. Така

...
Аз нямам обяснение за случващото се, ситуацията е нонсенс“. Така
Коментари Харесай

Д-р Велев: Ситуацията е нонсенс, д-р Койчев: Спазили сме закона

„ Аз нямам пояснение за протичащото се, обстановката е нонсенс “. Така доктор Румен Велев дефинира пред Българска национална телевизия последните събития, свързани с състезанието за избор на шеф на общинската АГ болница „ Шейново “. По думите му е мощно объркващ фактът, че взетото решение от СОС доктор Таня Андреева да бъде краткотрайно изпълняващ длъжността не е вписано от съда, а регионалният шеф е показал шест основни неточности в отчета на СОС.

На собствен ред ръководителят на Комисията по опазване на здравето и обществени действия в СОС доктор Антон Койчев съобщи, че процедурата е било извършена в сходство с условията на Закона за обществените предприятия и не е извънредно регионалният шеф да насочва забележки, които към този момент са отстранени и е разгласен нов конкурс за шеф на болничното заведение.

„ Решението доктор Таня Андреева да бъде изпълняваща длъжността шеф бе гласувано с цялостно единогласие от представителите на всички политически сили, тъй като тя има предходен опит като шеф на болничното заведение и качества да бъде подобен, а доктор Румен Велев може да са кандидатира още веднъж, откакто счита, че може да управлява лечебното заведение. Той към този момент 12 години е на този пост и не мога за схвана това сграбчване в този пост “, сподели доктор Койчев.

Той изясни, че напоследък има забележки по отношение на работата на болничното заведение. Най-фрапантният случай е бил с разменените бебета, за който доктор Велев е уведомил принципала доста късно – 3 месеца след случая, и в Столична община са научили за него от медиите, което по думите му е израз на тежка безнаказаност. Има и други сигнали за нередности, подадени от пациенти.

Д-р Румен Велев бе безапелационен, че той е спечелил състезанието и в този момент му се пречи, тъкмо тъй като Общинският съвет се вкопчва в концепцията доктор Таня Андреева непременно да бъде сложена на този пост.

Той отхвърли също по този начин да има голям брой сигнали против болничното заведение, като изясни, че има един криптиран мейл, за който даже не се знае кой е подателят. По думите му е назначена проверка, само че в сигнала няма конкретика.

Очаква се от през днешния ден работещите в болница „ Шейново “ да започнат  с искане да бъде спазен законът при избора на нов шеф.
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР